ĐURIĆ: Partizan je u plusu 300.000 evra

Skupština Partizana

ĐURIĆ: Partizan je u plusu 300.000 evra

Fudbal -
Transferi igrača moraju da budu planski i kontrolisani, rekao je predsednik Partizana

Skupština Fudbalskog kluba Partizan, održava se u Sportskom centru Teleoptik, a predsednik kluba Dragan Đurić, rekao je da će prodaja igrača i u buduće biti glavni izvor prihoda, iako se rad marketing službe značajno poboljšao.

"Treću godinu zaredom klub je poslovao u plusu. U 2012. godine prihod je bio 279.000 evra. Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i ako želimo da klub sa svim selekcija i dalje bude uspešan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će biti i ubuduće. Svaka druga priča o finansiranju je iluzorna. Ali, transferi igrača moraju da budu planski i kontrolisani", rekao je Đurić.

Predsednik crno-belih je istakao da trerer Vladimir Vermezović i sportski direktor Ljubiša Tumbaković imaju punu podršku kluba.

"Naši rezultati su na gornjoj granici mogućnosti, a rezultati u Evropi prevazilaze objektivne mogućnosti okruženja u kojem radimo. Međutim, to ne znači da se odričemo boljih rezultata u budućnosti", rekao je Đurić.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković kazao je da su on i uprava "zajedno na dobrom putu" i zahvalio predsedniku Đuriću na podršci.

"Mi smo bili i ostali sinonim dobrog rada. Radili smo po konceptu koji je prepoznatljiv - stvaramo igrače i pravimo rezultate, što je najteže", rekao je Tumbaković.

On je rekao je da su ciljevi jasno definisani, a da su putevi ka njihovom ostvarenju zacrtani.

"Naš kratkoročni plan je odbrana titule, ali je i kontinuitet jako važan. Mi moramo već sada da mislimo na sledeću sezonu, u kojoj želimo da sačuvamo "kostur" tima", rekao je Tumbaković.

Sednici u sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu prisustvovalo je 45 od ukupno 60 delegata, a na njoj je usvojen zapisnik sa prethodne sednice održane 22. februara prošle godine i usvojen plan rada za 2013.

Skupština je na lični zahtev razrešila čanove Upravnog odbora Dragoljuba Vukadinovića i Vehba Papića, a za nove imenovala Predraga Petričevića, Ivana Maričića i Novaka Nedića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track