ŠOŠKIĆ: Tuđman nije osnovao Partizan

Legenda odgovorila Čoviću

ŠOŠKIĆ: Tuđman nije osnovao Partizan

Fudbal -
Nije Franjo promenio ni dresove. Na meču Partizan - Juventus smo promenili boje, kaže legendarni golman

Legandarni golman Partizana Milutin Šoškić, govoreći na Skupštini kluba osvrnuo se na priče oko Franje Tuđmana, govorio je i o "teroru" koji je Partizan sprovodio u svim sportovima poslednjih godina...

"Stariji sam od Partizana osam godina. Nije tačno da je Partizan oformio Franjo Tuđman, tada kaplar ili kapetančić! Nije Franjo promenio ni dresove. Na meču Partizan - Juventus smo promenili boje. Tada smo igrali nerešeno, a u znak pohvale i pažnje predsednik Juvea Anjeli nam je poklonio dresove i zato smo promenili boje, na inicijativu Bobeka, Takača i Bore Mihajlovića. Partizan nije mlekara već jak klub koji svake godine izbacuje biser do bisera. Bolna je istina što ih možda prodajemo ranije, ali moramo da bismo živeli."

Milutin Šoškić pričao je i o rivalstvu sa Zvezdom:

"Mi ne vršimo teror, kako neki naglašavaju, već vršimo sportski teror u košarci, fudbalu, rukometu, vaterpolu i ženskoj košarci. To je ono što mora da se poštuje. Ne mora da se navija za Partizan, ali oni koji pišu moraju da znaju šta ovaj klub predstavlja. Jedan reče i ostade živ da postoji samo jedan brend i da je to Zvezda. To je laž. Srpski brend su Partizan, Zvezda i Vojvodina i drugi klubovi. Možda nismo najveće društvo, ali smo ono koje ima najviše medalja na svetu. Imamo u Radničkom iz Kragujevca i Zvezdi najmanje 10 svojih vaterpolista. Igramo protiv njih svake nedelje, a to niko neće da kaže. Pišite o meni šta hoćete, ne morate da volite Partizan, ali budite objektivni kada se sagledava koliko Partizan znači za ovu zemlju!", rekao je Šoškić, iz čijeg izlaganja je jasno da je inspiraciju pronašao u istupima predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića, koji je u izjavama isticao povezanost Partizana i nekadašnjeg šredsednika Hrvatske Franje Tuđmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track