SRPSKI FUDBAL: Nastavlja se liga gladnih!

Stiže proleće

SRPSKI FUDBAL: Nastavlja se liga gladnih!

Fudbal -
Fudbalski klubovi u nikad gorem finansijskom stanju počinju drugi deo prvenstva, u kojem se „večiti“ bore za titulu, a pola lige za opstanak

Ima li nade za nas?Ligaški fudbal nastavlja život u Srbiji utakmicama 16. kola. Od srede će se znati ko je na najbolji način iskoristio pauzu od tri meseca, ko se najbolje pojačao i uigrao tokom zimskih priprema.Nema previše razloga za optimizam u pogledu porasta kvaliteta igre na srpskim stadionima jer se decenijski trend bežanja glavom bez obzira iz Srbije nastavio i tokom poslednjeg zimskog prelaznog roka. Nekada je čudila odluka igrača da se presele u Azerbejdžan, a danas dospeti do kluba u Kazahstanu izgleda kao dobiti priliku za život u fudbalskom eldoradu.Ove zime su, recimo, iz Smedereva otišli Miović u Hongkong, Savić u indonežansku Persibu, a Lazarevski i Tiodorović u albanske ekipe Fljamurtari i Luftetari. Kako li je bilo Kosoriću u Kragujevcu kada je pristao da karijeru nastavi u Iraku?! Jedino su članovi Vojvodine, Partizana, donekle Rada i Javora dobili priliku da pojačaju dobre ekipe iz jakih šampionata, što će pomoći tim klubovima da životare do sledeće prilike za prodaju igrača.Uprkos ugroženoj egzistenciji klubova i igrača, malobrojni navijači na tribinama tražiće od „gladnih“ da ostave srce na terenu. Partizan drži prednost od šest bodova u odnosu na Zvezdu, dok će se za opstanak u ligi boriti Novi Pazar, Donji Srem, Radnički Niš, BSK, Hajduk, Radnički 1923 i Smederevo.

Uzdanice „večitih“ Lazović i Marković u fer-plej akciji
Uzdanice „večitih“ Lazović i Marković u fer-plej akciji

Ukradeni trafoi u SmederevuNa stadionu u Smederevu nestali su transformatori koji služe za napajanje semafora, a nadležni u klubu ne znaju kada su ukradeni i kako lopovi nisu stradali, pošto su delovi koji su skinuti bili pod naponom. Problem je otkriven dan pred utakmicu s Politehnikom iz Temišvara, prilikom uobičajene kontrole semafora, a procenjuje se da je napravljena šteta u iznosu od 5.000 evra.

Partizan u BorčiVodeći Partizan danas (13.00) otvara prolećni deo šampionata gostovanjem BSK u Borči.- Čujem da prete da će nas pobediti i drago mi je zbog toga. Potrebno nam je sportsko rivalstvo, peckanje na pravi način. Samo tako možemo vratiti publiku na stadion. Nije dobro kad se čelnici klubova prepucavaju i kad je u to umešana i politika - rekao je Vermezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track