MARADONA: Ja sam najbolji, Pele pije tablete pa priča gluposti
Foto: REUTERS

U svom stilu

MARADONA: Ja sam najbolji, Pele pije tablete pa priča gluposti

Fudbal -
Legendarni Argentinac ponovo je u svom stilu prokomentarisao svog najvećeg rivala - Pelea
1 / 4

NAPULJ - Legenda argentinskog fudbala i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Dijego Armando Maradona, rekao je da u vreme kad je Pele dominirao svetskim fudbalom igrači protiv kojih je igrao se nisu uopšte pomerali."Igrao je protiv igrača koji se uopšte nisu pomerali na terenu, a pod stare dane počeo je pričati gluposti jer uzima previše tableta", rekao je kontroverzni Argentinac.

Maradona se osvrnuo i na svog naslednika, fudbalera Barselone Lionela Mesija."Mesiju želim da Argentini donese titulu prvaka sveta, kao što sam ja uradio, ali neće mu biti lako, videli ste kako mu je Milan napravio "kavez". Sjajan je igrač, ali mislim da sam ja još uvijek najbolji. "

Maradona je izjavio danas da bi odgovorni za njegova poreska dugovanja Italiji trebalo da budu bivši čelnici Napolija, za koji je igrao od 1984. do 1991. godine.

"Zašto ja moram da platim, a oni ne?", zapitao se Maradona na konferenciji za štampu koja je održana u Napulju, dan po njegovom dolasku u Italiju.

Maradona je naglasio da se ne oseća krivim, "jer nije znao ništa o uslovima ugovora" za italijanski klub, sa kojim je osvojio dve jedine titule Napolija u Seriji A - 1987. i 1990.

"Žrtva sam jer sam mnogo zaradio, a niko mi nije objasnio šta se sve krije u određenim stavkama ugovora koji sam potpisao", rekao je Maradona.

On je istakao da "nije nikoga ubio" i da zbog toga oseća da može slobodno da se pojavi u javnosti.

"Nisam nikoga ubio. Došao sam da tražim pravdu", rekao je Maradona, koji na ime poreza duguje italijanskim vlastima oko 40 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track