POMOĆ: Englezi prave Nacionalni stadion Srbije
Foto: Fss

Podrška

POMOĆ: Englezi prave Nacionalni stadion Srbije

Fudbal -
FSS je prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona, koji bi zadovoljio standarde Evropske fudbalske unije (UEFA)

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) potpisao je danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa britanskom kompanijom "MACE" u oblasti razvoja projekta Nacionalnog stadiona.

FSS je prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona, koji bi zadovoljio standarde Evropske fudbalske unije (UEFA), kako bi se Srbiji otvorila mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina kontinentalnog prvenstva 2020.

Kako je saopšteno iz ambasade Velike Britanije u Srbiji, ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su predsednik FŠ Tomislav Karadžić i regionalni direktor te kompanije Branislav Simović.

"Tokom niza sastanaka, inicijativa FSS naišla je na snažnu podršku ambasade Velike Britanije i kompanije "MACE", koja je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti rukovođenja razvojem projekata sportske namene", piše u saopštenju.

Rok za prijavu kandidature za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine, a FSS bi do tada trebalo da dostavi u UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track