PIJANAC: Fudbaler Juventusa ostao bez vozačke dozvole

Bendtner kažnjen i novčano

PIJANAC: Fudbaler Juventusa ostao bez vozačke dozvole

Fudbal -
Niklas Bendtner je uhaćen kao ulicama Kopenhagena vozi pijan u pogrešnom smeru

KOPENHAGEN - Sud u Kopenhagenu kaznio je danskog fudbalskog internacionalca Niklasa Bendtnera sa 147.000 dolara i oduzeo mu vozačku dozvolu na tri godine zbog vožnje u pijanom stanju.

Bendtner, koji je na pozajmici u Jventusu iz londonskog Arsenala, u nedelju rano ujutro uhvaćen je kako vozi pijan u pogrešnom smeru ulicom u centru Kopenhagena.

Danska fudbalska federacija je u ponedeljak saopštila da 25. godišnjem Bendtneru "predstoji šest meseci da razmisli o svojoj internacionalnoj karijeri".

Bendtner, koji je van stroja zbog povrede butnog mišića i nije igrao od 17. decembra, prethodno je kažnjen zbog ispada na letošnjem prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini.

Poznatog fudbalera UEFA je suspendovala jednu utakmicu i "odrezala" mu novčanu kaznu od 100.000 evra nakon što je prilikom proslavljanja gola podigao dres i pokazao bokserice na kojima je bila reklama jedne irske kladionice.

Posle suspenzije DBU Bendtner će propustiti nekoliko ključnih utakmica repezentacije Danske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014, počev od meča protiv Česke kasnije ovog meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track