KRIZA: Zvezda van Evrope posle čak 46 godina?

Problem može biti i veći

KRIZA: Zvezda van Evrope posle čak 46 godina?

Fudbal -
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović kaže da niko u klubu ne razmišlja o mogućnosti da usled loših igara u prvenstvu crveno-beli ostanu bez plasmana u EvropI

I od lošeg ima gore.Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da se, posle 46 godina, ne plasiraju u neki od evrokupova! Poslednji put su izvisili u sezoni 1967/1968, kad je ekipu kao trener predvodio Miljan Miljanić. Bez obzira na to što nisu igrali Evropu, crveno-beli su iste sezone nadmoćno osvojili duplu krunu. Miljanovu ekipu predvodili su Džajić, Aćimović, Antonijević, Lazarević, Ostojić, Dujković, Đorić, Klenkovski, Dojčinovski, Pavlović, Mihajlović...Tri boda razlikeSportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović kaže da niko u klubu ne razmišlja o mogućnosti da usled loših igara u prvenstvu crveno-beli ostanu bez plasmana u Evropu. Prema trenutnoj poziciji na tabeli Superlige, crveno-beli imaju samo bod više od Vojvodine i tri od Jagodine. Dobro je poznato da je klub ispao iz Kupa, te da do Evrope može samo u slučaju da u ligi bude drugi ili treći.- Evropa ne sme doći u pitanje! O takvom scenariju u klubu uopšte i ne razmišljamo. Nije to tolika opasnost. Crvena zvezda mora u Evropu jer jedino jake utakmice i zarada mogu da budu od koristi igračima i klubu - rekao je za Kurir direktor Stojadinović i dodao:Razlozi za brigu- Činjenica je da ne igramo kako treba i onako kako bismo morali. To je glavni razlog koji brine sve nas u klubu.Potpredsednik kluba Nebojša Čović rekao je da čelnici kluba dobro znaju u kakvom je finansijski očajnom stanju klub, a da bi toga trebalo da budu svesni i fudbaleri.- Besparica je realni problem Zvezde. Potpredsednik Čović je to vrlo dobro objasnio i poslao jasne poruke trenerima i igračima. Iskreno se nadam da su shvatili.

Petković: Igrači nemaju za hranuFudbaler Crvene zvezde Nikola Petković tvrdi da mnogi igrači jedva sastavljaju kraj s krajem, ali da neuspeh protiv Rada nije usledio zbog nedostatka novca, već zbog slabog karaktera.- Nije mi bilo prijatno kad sam pročitao Čovićevu izjavu. Mi igrači smo najmanji krivci. Nije u pitanju to da li hoću da idem nekuda ili da nešto radim, već je reč o egzistenciji. Igrači Zvezde su trenutno u takvoj situaciji, koliko god se to nekom svidelo ili ne. To je stanje u našoj svlačionici. Čak 99,9 odsto igrača nema šta da jede!

Stigle uplateFudbaleri Crvene zvezde juče su konačno dobili uplatu na račune. Ukupna suma koja je uplaćena iznosi 180.000 evra, a igrači su između sebe, zavisno od visine ugovora, dobili od 3.000 do 10.000 evra. Novac je obezbeđen od transfera Veljka Simića u Bazel, za šta je klub inkasirao 300.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja