ODMAKAO: Partizan ubedljiv u Borči za plus osam na tabeli
Foto: Www.partizan.rs

Super liga

ODMAKAO: Partizan ubedljiv u Borči za plus osam na tabeli

Fudbal -
Kojić sa dva gola i Mitrović i Brašanac sa po jednim, doneli crno-belima ogromnu prednost na tabeli
1 / 4 Foto: Www.partizan.rs

BEOGRAD - BEOGRAD - Fudbaleri Partizana savladali su BSK iz Borće u zaostalom meču 16. kola Super lige rezultatom 4:0 (2:0) i posle ovog kola stekli velikih osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Strelci za Partizan bili su Nemanja Kojić u 8. i 63. minutu, Aleksandar Mitrović u 35. i Darko Brašanac u 75. minutu.

Meč, koji je trebao da se odigra prošlog utorka, odložen je zbog poplavljenog terena na stadionu u Borči.

Partizan posle ovog kola ima 43 boda, druga je Crvena zvezda sa 35, treća Vojvodina sa 34.

BSK je ostao na 14. mestu sa 14 bodova.

Partizan u narednom kolu gostuje Jagodini, dok BSK dočekuje Vojvodinu.

http://www.youtube.com/watch?v=nwoWo3f9iB8
http://www.youtube.com/watch?v=Z_T5mtJIVTI
http://www.youtube.com/watch?v=MpjsPrNpRLI
http://www.youtube.com/watch?v=yNqFN3WBPHA

BSK - PARTIZAN 0:4 (0:2)Stadion: BSK u Borči. Gledalaca: 1.500Sudija: Milan Jeremić.

Strelci: Kojić 8., 63., Mitrović 35., Brašanac 75.

Žuti kartoni: J. Jovanović (BSK) - Pajović, Ivanov, Brašanac (Partizan)BSK: Danilović, Dunjić, Radunović (K), Radivojević, Ćesarević (Matić od 57.), N. Jovanović, Savković, J. Jovanović, Ajković (Simović od 60.), Ademović (Živanović od 57.), Novaković. Klupa: Marinković, Planić, Matić, Nuhi, Simović, Đukić, Žibanović.PARTIZAN: Stojković, Pauljević, Pajović, Ivanov, Stanković (Lazevski od 43.), S. Marković, Luka, S. Ilić, Brašanac, Šćepović (Mitrović od 28.), Kojić (Babić od 68.). Klupa: Živković, Lazevski, Jojić, Babić, Ninković, Leo Silva, Mitrović.

TOK MEČA

1. POLUVREME

Partizan je poveo maltene posle prve prave akcije. Šćepović je lepo uposlio Kojića, ovaj izbio sam ispred golmana Danilovića i lagano ga matirao za vođstvo. Igrao se 8. minut.

Ni pre, a ni posle pogotka nema previše akcija pred jednim ili drugim golom. Vredno je zabeležiti da su crno-beli zaradili dva žuta kartona, Brašanac zbog simuliranja i Ivanov zbog prigovora posle prekršaja na oko 18 metara od gola Partizana. To je bila ujedno i kakva-takva šansa za Borčance, ali je "živi zid" gostiju odradio posao.

Partizan je sredinom prvog poluvremena ostao bez Marka Šćepovića, koji se požalio na povredu. Umesto njega u igri je Mitrović.

Prva velika šansa za domaćina u 34. minutu. Dunjić je oštro centrirao po zemlji sa desne strane, a dvojica fudbalera BSK-a promašila loptu na nekoliko metara od gola golmana Stojkovića.

Odmah u narednom napadu Partizan je duplirao vođstvo. Mitrović je jednu dugačku loptu zahvatio na ivici šesnaesterca i, malo uz pomoć vetra, uspeo da lobuje golmana Danilovića za 2:0.

Novi peh za crno-bele. Povredio se i Stanković, umesto njega u igri je Lazevski.

2. POLUVREME

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu nije iskoristio Aleksandar Mitrović. Odmah zatim u šansi je bio i Nemanja Kojić. Strelac prvog gola za crno-bele primio je dobru loptu od Luke sa oko 10 metara od gola domaćina i onda šutirao preko gola.

Borčanci su izvršili prve dve izmene, od 57. minuta u igri su Matić i Živanović, a izašli su Ćesarević i Ademović.

3:0 za Partizan - strelac Nemanja Kojić. Njegov drugi pogodak na meču. Kojić je iskoristio kiks Novakovića, presekao loptu i iskoristio jedan na jedan sa golmanom Danilovićem za ubedljivo vođstvo crno-belih.

I treći žuti karton za igrače Partizana, dobio ga je Pajović zbog oštrog starta.

Poslednja izmena u Partizanu, umesto dvostrukog strelca Kojića u igri je Dejan Babić.

Kakav gol Darka Brašanca! Direktno iz kornera mladi vezni fudbaler Partizana doneo je svom timu vođstvo 4:0. Igrao se 75. minut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track