OČERUPAO ĆURANE: Partizan pobedom u Jagodini ostao na +8

Superliga

OČERUPAO ĆURANE: Partizan pobedom u Jagodini ostao na +8

Fudbal -
Partizan je bio bolji gotovo sve vreme meča izabranici trenera Vladimira Vermezovića imali su inicijativu, što potvrđuje i podatak da Jagodina nije imala ozbiljniju priliku da ugrozi gol gostiju
1 / 4

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu sa 1:0 u derbi meču 18. kola Superlige Srbije, a jedini gol na meču postigao je Nemanja Kojić minut pre isteka prvog dela igre.

Pred devet hiljada navijača u Jagodini Partizan je bio bolji gotovo sve vreme meča izabranici trenera Vladimira Vermezovića imali su inicijativu, što potvrđuje i podatak da Jagodina nije imala ozbiljniju priliku da ugrozi gol gostiju.

http://www.youtube.com/watch?v=_cbftTmQ8sM

Prvo poluvreme

Partizan u prvih 10 minuta ima inicijativu. Imali su izabranici trenera Vladimira Vermezovića, nekoliko pokušaja pred golom Jagodine, ali za sada nije bilo promene rezultata, niti prilika iz kategorije stopostotnih.

Jagodina je prvu veliku priliku propustila u 18. minutu. Arsenijević je propustio priliku da uputi šut ka golu Stojkovića iz izgledne pozicije.

Kakva greška domaćeg golmana i promašaj Kojića. Igrao se 21. minut kada je golman Rajković loše degažirao, Mitrović je presekao pas i dodao do usamljenog Kojića koji šutira pored gola.

Mitrović je u 25. minutu propustio lepu priliku za svoj tim. Ovog puta je dobio loptu od Kojića, šutirao pod prečku, ali se istakao golman Rajković paradom.

GOOL! Kojić donosi Partizanu prednost u finišu prvog poluvremena. Brašanac je posle prodora po levoj strani lepo prebacio loptu na drugu stativu, a tamo se našao Kojić kome nije bilo teško da ugura loptu u mrežu. Partizan je krunisao tako bolju igru u ovom delu igre.

Drugo poluvreme

Partizan ima inicijativu i u nastavku, ali za sada nema izglednijih prilika pred golom ni jedne od ekipa. U 53 minutu Kojić je bio u prilici, ali nije želeo da proigrao saigrače, već je sam krenuo u završnicu. Golman Jagodine je dobro intervenisao.

U 58 minutu Jagodinci su zapretili, ali Stojanović nije bio precizan. U 66. minutu Jagodina izvodi prvi korkener na utakmici, ali bez opasnosti po gol Partizana.

U 68. minutu Kojić je posle centaršuta Mitrovića imao šansu, ali je Rajković odbranio.

U 72. minutu, Kojić je izašao iz igre, a zamenio ga je Nikola Ninković.

Desetak minuta do kraja meča, Partizan rutinski čuva prednost.

Sedam minuta pre kraja Brešanac je centrirao, a na drugoj stativi Silva nije stigao do lopte.

U poslewdnjim momentima meča Jagodina je imala šansu posle koje su domaći fudbaleri tražili jedanaesterac, ali se sudija Santrač nije oglasio.

JAGODINA - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Strelac: Kojić 44.

Sudija: Dejan Santrač

Jagodina: Rajković, Milinković (Dukić), Muhamed El Monir, Tomić, Živanović, Cvetković, Arsenijević, Lepović (Petričević), Gogić, M. Stojanović (S. Stojanović), Đurić. Trener: Simo Krunić.

Partizan: Stojković, Miljković, Lazevski, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, Ilić (S. Marković), Luka (Silva), Kojić (Ninković), Mitrović. Trener: Vladimir Vermezović.

’Crno-beli’ su u prvom ovosezonskom meču u Beogradu slavili minimalnim rezultatom.

Partizan ima osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, dok Jagodina zauzima četvrto mesto sa 32 boda, tri manje od Vojvodine, ali ima i utakmicu manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track