Albert Nađ: Srbi se nikoga ne plaše!

Hrvati spremaju reprizu

Albert Nađ: Srbi se nikoga ne plaše!

Fudbal -
Nađ je ubeđen da će ceo stadion u Maksimiru žestoko vređati našeg selektora Sinišu Mihajlovića i fudbalere 22. marta

Na muci se poznaju junaci!Najjače oružje selekcije Srbije u meču protiv Hrvatske u Zagrebu, po mišljenju Alberta Nađa (38), trebalo bi da bude inat. Član UO Partizana je kao fudbaler bio deo reprezentacije Jugoslavije koja je 1999. godine eliminisala „kockaste“ iz kvalifikacija za EP.Nađ otkriva za Kurir kako su igrači Jugoslavije bili vređani u Zagrebu.- Ne treba biti mnogo pametan i reći da su utakmice Srbije i Hrvatske nešto posebno, pogotovo u fudbalu. Ako ne budemo pobedili u Zagrebu, opraštamo se od odlaska na Mundijal. Uveren sam, međutim, da se to neće dogoditi. Srbi se nikoga nikada nisu plašili! Nikad se nisu predavali! Pa neće ni ovoga puta. Ubeđen sam da će proraditi naš poznati inat - kaže Nađ.Iako veruje da će vređanja biti na svakom koraku, Albert Nađ je siguran da bezbednost igrača i srpske delegacije neće biti ugrožena.- Da se ne lažemo, vređanja će sigurno biti, jer maloumnika ima svuda. Tako je bilo i onda kad smo mi igrali. Vređali su nas svi! Počev od mažoretkinja kod tunela, preko dečaka koji skupljaju lopte i foto-reportera, pa do navijača na tribinama. Tako će biti i sada, ali potrebno je da se koncentrišemo na igru i druge stvari ne smeju da nas zanimaju - jasan je Nađ.

Đorović nije birao sredstva da zaustavi Šukera
Đorović nije birao sredstva da zaustavi Šukera

Prvo će udariti na najmlađeAlbert Nađ poručuje mladim srpskim igračima da budu hrabri i da ne nasedaju na provokacije.- Momci nemaju čega da se plaše jer im se ništa neće dogoditi. Potrebno je samo psihički da budu spremni. Na terenu će biti sitnih provokacija usmerenih na mlađe igrače. Cilj opravdava sredstvo, ali sve će biti u granicama normale, jer ne treba zaboraviti da postoji i revanš u Beogradu - kaže Nađ.

Miha se vraća kao herojAlbert Nađ se uzda u psihološku snagu selektora Siniše Mihajlovića.- Hrvati žele revanš za 1999. godinu, što znači da će imati veliki pritisak. Ulog je veliki, tenzija će biti ogromna i samo mirniji tim može da se nada uspehu. Verujem da selektor Siniša Mihajlović može da spremi ekipu i da će se igrači iz Zagreba vratiti kao heroji - kaže Nađ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track