Ovo je tim Srbije!

Još 10 dana: Hrvatska – Srbija, Zagreb, 22. mart, stadion Maksimir

Ovo je tim Srbije!

Fudbal -
Kurir otkriva sastav fudbalske reprezentacije koja će 22. marta igrati na Maksimiru derbi meč kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014.

4-2-3-1!Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rešio je svaku dilemu u vezi sa sastavom ekipe za utakmicu 22. marta na Maksimiru s Hrvatima. Eventualne promene biće iznuđene višom silom, nikako formom, jer su svi kandidati dovoljno dugo i ozbiljno skenirani da bi se u sledećih deset dana menjalo mišljenje o članovima startne postave.Kako Kurir saznaje, na golu će biti Vladimir Stojković, poslednju liniju tima činiće Branislav Ivanović, Neven Subotić, Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov. Najveće dileme Mihajlovića su mučile kod odabira defanzivnih veznih igrača, ali je od početka bio siguran da će na teren izaći sa dvojicom „osigurača“. Posle nekoliko meseci razmišljanja, prednost su dobili Ivan Radovanović iz italijanske Atalante i standardni igrač Genčlerbirligija Radosav Petrović, koji imaju solidnu defanzivu i pas igru, a nije zanemario ni to što donose prednost u skoku kod prekida pred oba gola.U formaciji 4-2-3-1, trojica iza špica su Zoran Tošić, Filip Đuričić i Dušan Tadić, koji će tokom utakmice često menjati mesta u trenucima kad se bude napadao gol Stipe Pletikose. Dobra forma poslednjih meseci i odlična izdanja na prijateljskim utakmicama protiv Čilea i Kipra izbacili su u prvi plan Filipa Đorđevića na poziciji špica, dok će Marko Šćepović i Nikola Đurđić šansu čekati na klupi.

Ćira se uplašio!Miroslav Ćira Blažević puca od optimizma pred utakmicu 22. marta, pa je čak prognozirao pobedu „kockastih“ od 4:0. Na njegovu izjavu imao je komentar i srpski selektor.- Znam da je Blažević odličan motivator, ali mislim da se iza te izjave krije i strah da se ne ponovi utakmica iz 1999. godine. Moguće je da hrabri sebe, ali i Hrvate - rekao je Mihajlović za Sportal.

Eduardo: Srbija ko ArgentinaHrvatski reprezentativac Eduardo da Silva tvrdi da će mu sećanja na ratne strahote devedesetih biti velika motivacija za pobedu nad našom reprezentacijom 22. marta.- Nemoguće je da meč Argentina - Brazil ima veći značaj, utakmica Hrvatske i Srbije je nešto mnogo više. Kao igrač Dinama prolazio sam kroz razrušene gradove. Tast mi je bio u ratu i ta utakmica mi je nešto posebno - kaže Eduardo.

Sulejmani zaslužio pozivMihajlović će napraviti mali presedan pozivom za Miralema Sulejmanija, koji je usled odbijanja ponude da produži saradnju s Ajaksom preseljen u drugi tim „kopljanika“. Uprkos nezavidnom statusu u klubu, selektor izuzetno poštuje Sulejmanija zbog pozitivnog stava prema obavezama u reprezentaciji i odličnih igara na Kipru i protiv Čilea u Švajcarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track