Arsenal ostao na korak od čuda, istorijski uspeh Malage!

Bajern kroz dramu do četvrtfinala

Arsenal ostao na korak od čuda, istorijski uspeh Malage!

Fudbal -
U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se Malaga i Bajern Minhen
1 / 8

MINHEN/MALAGA - Fudbaleri Bajerna iz Minhena i španske Malage plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Malo je nedostajalo da fudbaleri Arsenala naprave čudo, i pored ubedljivog poraza na Emiratima (3:1) izbore plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Oni su na Alijanc areni savladali Bavarce rezultatom 2:0, i samo gol ih je delio do istorijskog preokreta.

Engelzi su poveli već u 3. minutu golom Žirua, a u 86. Košielni je uterao strah u kosti navijačima Bajerna, međutim, do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen.

Fudbaleri Malage napravili su novi istorijski uspeh. Oni su uspeli da nadoknade gol zaostatka iz prvog meča i plasiraju se u četvrtfinale. U 43. minutu Isko je sjajnim golom doneo prednost Malagi, a rezervista Santa Kruz doneo je zlata vredan gol španskom timu u 78. minutu utakmice.

BAJERN MINHEN - ARSENAL 0:2 (Žiru 3, Košielni 86)

Startne postave:

BAJERN: Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alba, Martinez, Gustavo, Miler, Kros, Roben, MandžukićARSENAL: Fabianski - Dženkinson, Mertesaker, Vermelen, Gibs, Arteta, Remzi, Rosicki, Kazorla, Volkot, Žiru

Tok meča:

Arsenal je na najbolji mogući način otvorio utakmicu na Alijanc areni. U trećem minutu gosti dolaze do prednosti na meču. Volkot je prošao po desnoj strani šutirao ka golu, odbrana Bavaraca je očajno odreagovala, pa je lopta stigla do Žirua koji je bez problema zakucava u mrežu Bajerna za prednost (0:1) Arsenala.

http://www.youtube.com/watch?v=-dsTcwktMfI

Sredinom prvog poluvremena navijači Bavaraca su probudili svoje fudbalere koji su preuzeli inicijativu na terenu. U 26. minutu viđena je lepa akcija domaćeg tima, Kros je uputio udarac, međutim, goman Arsenala je odlično intervenisao.

Bajern je pritiskao gol Arsenala u drugom delu meča. U 68. minutu Roben se propisno obrukao. Miler je fenomenalno asistirao do Holanđanina koji je izašao sam ispred golmana Fabjanskog ali nije uspeo da postigne pogodak.

U 86. minutu Arsenal dolazi do prednosti od 2:0. U tom momentu samo je jedan gol delio fudbalere londonskog kluba do četvrtfinala. Kazorla je izveo korner a Košielni poslao loptu u mrežu Nemaca.

MALAGA - PORTO 0:1 (Isko 43, Santa Kruz 78)

Startne postave:

MALAGA: Vili, Gamez, Veligton, Demikelis, Antunes, Hoakin, Tulalan, Itura, Isko, Saviola, BaptistaPORTO: Hilton - Danilo, Otamendi, Sandro, Lućo, Fernando, Mutinjo (Rodrigez), Defur, Džekson, Varela

Tok meča:

Prilično mirno prvo poluvreme igralo se u Andaluziji. Golmani u prvih pola sata utakmice praktično nisu imali posla.Igra se u mirnom ritmu. Ni Porto ni Malaga se ne zaleću, pravo taktičko nadmudrivanje i mora se priznati uspavanka za navijače.

U 36. minutu usledila je velika šansa za Malagu. Antunješ je natrčao na loptu i sa nekih 25. metara poslao bombu ka golu Porta, međutim, Hilton je sjajno intervenisao.U finišu poluvremena Malaga dolazi do važnog gola. Isko ja sa ivice šesnaesterca prelepim udarcem anulirao prednost Porta iz prvog meča (1:0 za Malagu).

http://www.youtube.com/watch?v=rZDty25U4C0

U 78. minutu Malaga je iskoristila brojčanu prednost na terenu. Nakon kornera koji je izveo Isko, Santa Kruz je postigao gol glavom i izazvao erupciju oduševljena na stadionu (2:0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track