PROGNOZER: Jugović tvrdi da Juventus može do finala LŠ

Obožava torinske crno-bele

PROGNOZER: Jugović tvrdi da Juventus može do finala LŠ

Fudbal -
Jugović je kao igrač sa Juventusom osvojio LŠ 1996.

TORINO - Legendarni srpski fudbaler Vladimir Jugović rekao je danas da ekipa Juventusa ove sezone može da dođe do finala Lige šampiona.

"Stara dama" je upravo Jugovićevim golom u penal-seriji finala sa Ajaksom pre 17 godina došla do svog drugog, za sada poslednjeg trofeja u elitnom takmičenju.

"Kako sada stvari stoje, deluje mi da je realno da Juventus igra u finalu. U igri Juventusa vidi se ruka trenera Antonija Kontea. Tim je poprimio Konteove karakteristike, na neki način, liči na njega. Nikada ne odustaje i to je ključna stvar u takmičenju kao što je LŠ", kazao je Jugović.

Torinska "Stara dama" je u osmini finala sa dve ubedljive pobede eliminisala škotski Seltik.

"Plasman u četvrtfinale može da se smatra uspehom, a nikako ne smemo da zaboravimo da je Juventus u grupnoj fazi igrao i protiv Čelsija i Šahtjora. Ako dođu do finala, voleo bih da budem sa njima u Londonu. Nadam se da će me se setiti predsednik Anjeli. Možda zajedno proslavimo novi trofej", dodao je Jugović.

On je za torinsku ekipu igrao od 1995. do 1997. godine, a pored LŠ, sa Juventusom je osvojio i titulu šampiona Italije, evropski Superkup i Interkontinentalni kup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track