DRUGA SRBIJA: Orlovi koji neće istrčati na Maksimir

Tim za respekt

DRUGA SRBIJA: Orlovi koji neće istrčati na Maksimir

Fudbal -
Srbija bi mogla da sastavi respektabilan tim od igrača koji iz raznih razloga neće igrati protiv Hrvatske 22. marta

BEOGRAD - Selektor Srbije Siniša Mihajlović obelodanio je u subotu spisak igrača za mečeve protiv Hrvatske i Škotske u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Međutim, kada pričamo o Srbiji koja će igrati u Zagrebu 22. marta, delić vremena posvetićemo i timu koji iz raznih razloga neće istrčati na "Maksimir" u petak. Držeći se granice da je selektor Siniša Mihajlović jedini merodavan za sastavljanje tima, pokušali smo da sastavimo tim od igrača koji su bili ili jesu deo reprezentacije, ali će duel sa Hrvatskom posmatrati sa strane.

Naš tim u formacijii koju forsira Siniša Mihajlović 4-2-3-1 bi izgledao ovako

Bojan Jorgačević

Nenad Tomović, Nemanja Vidić, Milan Biševac, Aleksandar Luković

Nemanja Matić, Dejan Stanković

Miralem Sulejmani, Adem Ljajić, Lazar Marković

Nikola Žigić

Tim za respekt u svakom slučaju.

Golman Jorgačević, Vidić, Luković i Žigić, koji je u subotu bio strelac za svoj tim, bili su ranijih godina standardni reprezentativci Srbije. Isto kao i Dejan Stanković, o kome se spekulisalo da bi mogao da bude u timu za duel na "Maksimiru". Deki će biti u ekspediciji koja putuje u Zagreb, ali samo kao podrška mladom timu.

Nenad Tomović i Milan Biševac su u timu koji je Mihajlović odredio, ali zbog suspenzija će propustiti ogled sa "braćom" Hrvatima.

Lazar Marković će duel u petak propustiti zbog povrede, dok Miralej Sulejmani nije pozvan zbog loše forme i statusa u Ajaksu, ali je do sada bio u kombinaciji.

U našem timu su i "loši" momci srpskog fudbala Nemanja Matić i Adem Ljajić. Svojim kvalitetom njih dvojica sasvim sigurno zaslužuju mesto u nacionalnom timu, ali će očigledno morati da poprave neke druge stvari.

Pored pomenutog tima, u konkurenciji bi mogli da budu i golman Vlada Avramov, potom defanzivci Duško Tošić, Pavle Ninkov i Ivan Obradović koji su već bili deo nacionalnog tima, sredinu terena mogli bi da pojačaju Miloš Krasić, Gojko Kačar, Nemanja Tomić, a napad Milan Jovanović, koji je juče ponovo bio strelac za Anderleht ili Marko Pantelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track