TITULA SVE BLIŽE: Partizan na plus 11!

Slavlje u Humskoj

TITULA SVE BLIŽE: Partizan na plus 11!

Fudbal -
Partizan pobedio OFK Beograd s 2:0
1 / 4

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu OFK Beograda rezultatom 2:0 (0:0) u meču 19. kola Superlige Srbije.Golove su postigli Aleksandar Mitrović u 49. i Predrag Luka u 60. minutu meča. U prvom poluvremenu nije bilo golova, koje je bilo dosadno, osim po jedne izgledne šanse na obe strane. "Romantičari" su svoju priliku imali u 29. minutu, kada se Aleksandar Ješić oslobodio svog čuvara Aleksandra Lazevskog, a onda sjajnim driblingom prešao Tomislava Pajovića i ušao u šesnaesterac pred Vladimira Stojkovića, ali je Ivan Ivanov u poslednji čas uklizao i izbacio loptu u korner. Partizan je prvi put zapretio u 44. minutu, kada je Saša Ilić fantastično pronašao Ivana Miljkovića na ivici šesnaesterca, ali on iz dva pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju Milana Lukača. U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika. Već u 49. minutu Partizan je poveo kada je Aleksandar Mitrović prošao po levoj strani i sa strane ušao u šesnaesterac. Tada je na njega startovao Danijel Gašić, ali je napadač smireno izbegao njegovo uklizavanje i sa strane šutnuo pored nemoćnog Lukača. U 60. minutu stavljena je tačka na meč, a ponovo su u centralnim ulogama bila zimska pojačanja Partizana. Nemanja Kojić je ušao u šesnaesterac sa leve strane i visoko centrirao na drugu stranu, na kojoj se našao Luka koji je glavom prosledio loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je bilo teško igrati unapred dobijenu utakmicu protiv OFK Beograda, ali da je pobeda jedino važna.

"Zadovoljniji sam igrom u drugom poluvremenu, ne samo zato što smo postigli dva gola, već smo igrali malo bolje. Teško je igrati unapred dobijene utakmice, svi su nas pre meča videli kao favorita. Ali, tri boda su tri boda, nama je to jedino važno", rekao je Vermezović.

Partizan u prva četiri kola prolećnog dela prvenstva nije primio nijedan gol, ali Vermezović nije želeo da ističe samo odbranu.

"Da ne čuje zlo, momci su dobro odradili svoj deo posla, ali nije samo odbrana dobra, jer odbranu igra ceo tim i vezni red... Najvažnije je da pobeđujemo i osvajamo bodove", rekao je trener Partizana.

Vermezović je kazao da će tim sada imati dva dana pauze i da će "malo proslaviti", a posle će da nastavi pripreme za mečeve nakon reprezentativne pauze, u kojima se "lomi prvenstvo".

"Slede nezgodna gostovanja, koja su i slatka i teška. Partizan ima mnogo navijača svuda i ne verujem da ćemo se negde osećati kao gosti. Imamo dva slobodna dana, a ćemo malo da proslavimo. Posle toga slede četiri utakmice u kojima se lomi prvenstvo (u gostima protiv Hajduka, Slobode i Javora, kod kuće protiv Vojvodine)", rekao je Vermezović.

Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da je njegovom timu bilo teško da se vrati u igru posle primljenog gola i priznao je da je tim u "neprijatnoj seriji".

"Desila se ta greška u drugom poluvremenu i posle toga je bilo teško vratiti se u igru...Jeste ovo neprijatna serija i verujem da ćemo se velikom željom, borbenošću i motivacijom izaći iz nje", rekao je Milinković.

Partizan je na prvom mestu na tabeli domaćeg šampionata sakupio 49 bodova, a drugoplasirana Crvena zvezda, koja je izgubila od Radničkog u Nišu s 2:1, ima 38.

http://www.youtube.com/watch?v=mHUq56aVX9s
TOK UTAKMICE Odličan napad preko Šćepovića Partizan napada i želi da postigne i treći gol. 2:0 za Partizan. GOLL!!! 1:0 za Partizan. Prilika za Partizan Prilika za Partizan Igra se odvija na sredini terena Dobra akcija Mitrovića, Gosti traže penal posle duela Luke i Pavlovskog Velika prilika za OFK Beograd. Luka pokušava šutem posle povratne lopte sa 15 metara kapiten Partizana Saša Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track