MUP Hrvatske: Očekujemo i Srbe u Zagrebu

MUP Hrvatske: Očekujemo i Srbe u Zagrebu

Fudbal -
Policija susedne države veruje da će naši fudbaleri imati podršku na stadionu zagrebačkog Dinama – Maksimiru

Spremni na sve.Hrvatska policija očekuje navijače Srbije na utakmici dve reprezentacije koja će se igrati u petak u Zagrebu. MUP Hrvatske preduzeo je visoke mere bezbednosti za taj meč jer je Savez pod budnim okom UEFA. Očekuje se da će pre, tokom i posle utakmice na ulicama Zagreba biti veliki broj policajaca.- Pošto je navedena utakmica kvalifikovana kao utakmica visokog sigurnosnog rizika, planira se i preduzimanje odgovarajućih mera bezbednosti. To se pre svega odnosi na gostujuću reprezentaciju, službenu delegaciju FS Srbije i gostujuće novinare - rečeno je Kuriru u MUP Hrvatske.Hrvatska policija imala je slična iskustva, prvo kada je reprezentacija Jugoslavije 9. septembra 1999. godine gostovala na Maksimiru, ali i kada je dva puta dolazila selekcija Engleske. Očekuje se i dolazak navijača Srbije.- S obzirom na to da u Hrvatskoj žive i navijači reprezentacije Srbije koji su državljani Hrvatske, isti su bili u mogućnosti da kupe ulaznice. Zbog toga očekujemo da će na utakmici biti i navijača Srbije - dodaju iz hrvatskog MUP.Hrvatski organi reda tvrde da ne strahuju od incidenata u gradu. MUP Hrvatske potvrdio je da je imao tesnu saradnju s kolegama iz Srbije:- Naravno da postoji mogućnost incidenata i narušavanja javnog reda i mira. Pravovremenom i ciljanom intervencijom policija će održavati javni red i mir.

Sumnjivi ne mogu na stadionSvi navijači koji su kupili karte a nemaju pravo na to neće moći da uđu na stadion.- Organizator ili distributer ulaznica dužan je da onemogući kupovinu karata osobama kojima je izrečena neka od navedenih zaštitnih mera. Ukoliko se utvrdi da je takva osoba došla u posed ulaznica, one će biti poništene kako bi se onemogućio ulazak na stadion - tvrde u hrvatskoj policiji.

Huligani pod prismotromLokalnim huliganima biće zabranjen ulazak na stadion.- Prema odredbama Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima, osobe kojima je izrečena pravosnažna zaštitna mera zabrane prisustva ne mogu na stadion. Trenutno se vodi postupak protiv stotinak osoba - kažu u MUP Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track