SA PINTO: U Zvezdi kao kod kuće!

Stigao trener

SA PINTO: U Zvezdi kao kod kuće!

Fudbal -
U Sportingu sam navikao na pritisak, pa se ovde već osećam kao kod kuće - rekao je Sa Pinto

Novi trener Crvene zvezde, Rikardo Sa Pinto, odmah po sletanju na aerodrom Nikola Tesla izjavio je da je u Sportingu navikao na veliki pritisak pa se ovde već oseća kao kod kuće."Dolazim iz velikog kluba u veliki klub", bilo je prvo što je portugalac izjavio po dolasku u Beograd."Znam u kakvoj je situaciji Crvena zvezda. Znam da je zaostatak veliki, čak 11 bodova, a da je u pitanju klub u kojem se uvek najviše očekuje, ali pošto sam u Sportingu navikao na pritisak ovde se već osećam kao kod kuće", rekao je Sa Pinto.Portugalca su na aerodromu dočekali sportski direktor Zoran Stojadinović, potparol Marko Nikolovski i član UO Slaviša Kokeza.

Rikardo Sa Pinto susreo se i sa predsednikom kluba Draganom Džajićem, koji je Portugalcu poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu.

http://www.youtube.com/watch?v=3_gXIXHmzyw

"Zahvalio sam se predsedniku Džajiću na poverenju i prilici da radim u ovako velikom klubu. Takođe, predsednik mi je poželeo dosta uspeha u radu sa ekipom i veoma sam mu zahvalan na tome", rekao je Sa Pinto za klupski sajt.

Portugalac je po dolasku na stadion u Ljutice Bogdana obišao klupske prostorije i Zvezdin muzej.

Sa Pinto će na klupi crveno-belih naslediti Aleksandra Jankovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor.

Nakon nedeljnog poraza u Nišu od Radničkog crveno-beli zaostaju 11 bodova za vodećim aktuelnom šampionom, ekipom Partizana.

Sa Pinto (41) je bivši reprezentativac Portugalije, ali nema veće trenersko iskustvo. Bio je pomoćni trener Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012, gde je u oktobru te godine otpušten zbog loših rezultata.

Tokom karijere igrao je za Salgeiroš, Sporting, Sosijedad i Standard Lijež.

On je od 1994. do 2001. odigrao 45 utakmica za reprezentaciju Portugalije i postigao devet golova.

Džajić pozdravio novog treneraNovi trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto susreo se sa predsednikom tog fudbalskog kluba Draganom Džajićem, koji je Portugalcu poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu. "Zahvalio sam se predsedniku Džajiću na poverenju i prilici da radim u ovako velikom klubu. Takođe, predsednik mi je poželeo dosta uspeha u radu sa ekipom i veoma sam mu zahvalan na tome", rekao je Sa Pinto za klupski sajt. Portugalac je po dolasku na stadion u Ljutice Bogdana obišao klupske prostorije i Zvezdin muzej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track