Gaskojn: Danas ne pijem, a za sutra - ne znam

Teško bez čašice

Gaskojn: Danas ne pijem, a za sutra - ne znam

Fudbal -
On je trenutno na lečenju na jednoj klinici u Arizoni, čiji troškovi iznose oko 30.000 dolara za dva meseca

NJUJORK - Bivša engleska fudbalska zvezda Pol Gaskojn, koji se od prošlog meseca na jednoj američkoj klinici leči od alkoholizma, izjavio je da nije siguran da li će ikada više konzumirati alkohol.

"Danas, odnosno u sredu, sigurno ne pijem, a za budućnost ne mogu da garantujem", rekao je iskreno kontroverzni Gaskojn u intervjuu Skaj sportsu.

Četrdesetpetogodišnji Gaskojn godinama se bori sa alkoholizmom, zbog čega je na kratko 2008. bio smešten u jednu psihijatrijsku ustanovu u Engleskoj. On je trenutno na lečenju na jednoj klinici u Arizoni, čiji troškovi iznose oko 30.000 dolara za dva meseca.

"Lečenje ide korak po korak, iz dana u dan, i zato ne mogu da budem siguran da li ću zauvek ostaviti alkohol", rekao je Gaskojn.

On je naglasio da mu se zdravlje "očigledno popravilo" i da sada samo snagom volje treba da prekine da misli na piće.

Gaskojn čiji je raskošni talenat došao do izražaja na prvenstvu sveta 1990. godine u Italiji, kada je Engleska igrala u polufinalu, pristao je na lečenje kada se u javnosti pojavio snimak njegovog teturanja za vreme jedne dobrotvorne svečanosti.

Četrdesetpetogodišnji Gaskojn je tokom karijere igrao za Njukasl, Totenhem, Rendžers, Lacio, Everton, Midlsborou i Boston, dok je za reprezentaciju Engleske od 1988. do 1998. nastupao na 57 utakmica i dao deset golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track