FSS: Žalićemo se FIFA zbog odluke hrvatske policije

Nisu dozvolili otvoren trening

FSS: Žalićemo se FIFA zbog odluke hrvatske policije

Fudbal -
Želeli smo da uradimo isto što i Hrvatska, ravnopravno i da kreiramo lepu atmosferu, međutim, po dolasku smo obavešteni da trening, iz nepoznatih razloga, neće biti otvoren za javnost - rekao je Bošković

ZAGREB - Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković rekao je danas da će ta organizacija obavestiti vladajuće telo svetskog fudbala o odluci zagrebačke policije da ne dozvoli da "orlovi" održe kompletan otvoren trening za novinare i javnost.

Bošković je na konferenciji za novinare na stadionu Maksimir u Zagrebu dodao da je selektor Siniša Mihajlović želeo da uradi isto što i njegov kolega iz Hrvatske Igor Štimac, ali da nije bilo razumevanja.

"Selektor je u duhu fer-pleja odlučio da trening bude otvoren za sve ljubitelje fudbala. FSS je u tom cilju obavestio kompletnu medijsku javnost u Srbiji. Želeli smo da uradimo isto što i Hrvatska, ravnopravno i da kreiramo lepu atmosferu. Međutim, po dolasku smo obavešteni da trening, iz nepoznatih razloga, neće biti otvoren za javnost", kazao je Bošković.

On je dodao da ljubitelji fudbala u Zagrebu i celoj Hrvatskoj nisu mogli ni da budu obavešteni da je Mihajlović želeo da ih vidi na treningu pred duel.

"Ljubitelji fudbala iz Zagreba nisu ni mogli da budu obavešteni da smo želeli da ih vidimo na treningu. Smatramo da različiti aršini nisu korisni. Sve ostalo na čemu su radili predstavnici oba saveza možemo dati najvišu ocenu.. U duhu te odluke doneli smo sopstvenu odluku da i novinari mogu da budu prisutni samo 15 minuta. To nije do nas, to je posledica trenutnog stanja", istakao je Bošković.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se sutra od 18.00 na stadionu Maksimir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track