MOŽE DA GLEDA MEČ: Mamić ne ide u zatvor

Odbijena žalba tužilaštva

MOŽE DA GLEDA MEČ: Mamić ne ide u zatvor

Fudbal -
Čelnik Dinama braniće se sa slobode

ZAGREB - Izvršni predsednik hrvatskog fudbalskog prvaka Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić neće ići u istražni zatvor pošto je odbijena žalba zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva na odluku istražnog sudije da se on brani sa slobode, preneli su hrvatski mediji.

Mamić je osumnjičen da je uvredama na račun hrvatskog ministra sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno podsticao na nasilje i mržnju.

Portparol suda potvrdio je agenciji Hina da je vanraspravno veće odbilo žalbu tužilaštva, koje je tražilo da se Mamić zadrži u jednomesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja dela. Na odluku vanraspravnog veća nema prava žalbe, što znači da prvi čovek Dinama ostaje na slobodi.

Mamić je uhapšen prošle nedelje zbog optužbi da je u radio-programu vređao ministra Jovanovića i srpsku manjinu, kao i da je iskazivao izrazitu netrpeljivost i podsticao na mržnju i prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

Posle noći provedene u pritvoru istražni sudija pustio ga je na slobodu, ne uvaživši objašnjenje tužilaštva da je Mamivh višestruko evidentiran za razne prekršaje protiv javnog reda i mira, kao i bezbednosti u saobraćaju, što ukazuje da ne poštuje i ne priznaje pravni poredak, prenosi Hina.

Mamićev skandalozan istup prošle nedelje izazvao je žestoka reagovanja u Hrvatskoj i osudili su ga hrvatski predsednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, kao i brojni državni i sportski zvaničnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track