MIHA: Ne dam ostavku, neka me smene!
Foto: TANJUG

Utisci posle Maksimira

MIHA: Ne dam ostavku, neka me smene!

Fudbal -
Mihajlović preuzeo odgovornost posle poraza od Hrvatske

ZAGREB - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović ponovio je da neće podneti ostavku iako je naš nacionalni tim poražen od Hrvatske s 2:0 u kvalifikacijama za SP 2014. godine.

Ovim neuspehom, naš tim je praktično izgubio šansu za plasman u Brazil, a selektor Srbije Siniša Mihajlović je posle meča rekao.

"Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe, primili smo dva jeftina gola. U drugom poluvremneu imali smo 3-4 šanse, nismo dali gol, platili smo ceh neiskustvu. Kada smo primili drugi gol počeli smo da igramo, ali nismo uspeli da postignemo gol. Da se to desilo imali bi šanse da se vratimo. Kao protiv Belgije kada smo prvo poluvreme igrali dobro, sada u drugom nismo uspeli da materijaliizujemo očiglednu nadmoć", rekao je Mihajlović.

Na pitanje šta dalje, selektor je istakao:

"Sada nas čeka Škotska i mislim da ćemo se vratiti. Ne znam da li je činienica da smo izgubili od Hrvatske ostavila nekog traga na ekipi. Treba da zaboravimo ovo i nastavimo putem, koji nam je dobro poznat", zaključio je Mihajlović.Mihajlović je na konferenciji za novinare rekao da neće podneti ostavku i da jedino Fudbalski savez Srbije može da ga smeni."Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Jedino ako odluči FSS. Kao selektor Srbije imam svoj put i jedna ili dve utakmice ne mogu da promene moje mišljenje. Pritisak javnosti mi nije problem. Bitno je da igrači nemaju pritisak, jer javnost i novinari nisu ni verovali u njih. Idemo dalje. Imamo utakmicu sa Škotskom. Nisam zadovoljan rezultatima, ali sam zadovoljan ostalim. Jeste rezultat najvažniji, ali ja sam podmladio sam ekipu i tu ne tražim alibi. Ne odustajem od svog puta", rekao je on.On je naveo da preuzima odgovornost za poraz od Hrvatske."Ja sam jedini krivac za sve što se desilo na terenu, momci su dali maksimum", istakao je selektor Srbije.Mihajlović je naveo da je borba dve ekipe na terenu bila dobra i da su igrači svojim ponašanjem dali pravi primer."Atmosfera je bila prava fudbalska. Pun stadion. Dobar protivnik. Ovakve utakmice bih voleo da igramo svakih sedam dana. Za godinu, dve, tri ove utakmice će dobro da nam posluže", naveo je on.Mihajlović je objasnio i zašto se opredelio da u startnu postavu ubaci Marka Šćepovića, Ivana Radovanovića i Alena Stevanovića."Šćepović je igrac u kojeg verujemo i koji ima kvalitet. Zaslužuje da bude u reprezentaciji. Radovanović je jedini igrač sa Fejsom koji u sredini terena može da daje ritam, a Stevanović svojim fizičkim predispozicijama može da parira Srni", zaključio je Mihajlović.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je istakao:

"Teška utakmica i vrućih smo glava. Moramo da se podignemo, jer pokunjeii ništa nećemo postići, a za četiri dana nas čeka novi meč. Ušli smo pod pritiskom, nisu Hrvati do gola imali prednost, ali u detaljima smo bili neodlučni.

Na komentar da su golovi jeftino primljeni, Ivanović je rekao:

"Voleo bih da vidim golove pa da sve prostudiramo, sada je stvarno neumesno da pričamo o tome".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track