HRVATSKI MEDIJI: Istorijska pobeda nad Srbijom

Hvalospevi

HRVATSKI MEDIJI: Istorijska pobeda nad Srbijom

Fudbal -
Mediji u Hrvatskoj ističu da je fudbalska reprezentacija te zemlje napravila značajam korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Brazilu

Golovi Maria Mandžukića i Ivice Olića, kojim je Hrvatska u trećem pokušaju savladala Srbiju (2:0) i približila se plasmanu na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. inspirisali su medije u toj zemlji da sa emocija pišu o igri tima selektora Igora Štimca.

"Večernji list" ističe kako je jedan kiks Kolarova i perfektan centaršut Srne odlučili meč godine u Zagrebu uz naslov "Štimčevi 'vatreni' ušli u istoriju!

Mario Mandžukić i Ivica Olić srušili Srbiju, Hrvatska u petoj brzini juri prema Brazilu". Ovo je prva pobeda Hrvatske u komšijskom derbiju posle tri odigrane utakmice, jer su one prve dve iz 1999. godine završene nerešeno 0:0 i 2:2. Dalje navode kako je Srbija gurnuta u ponor, te da su "vatreni" sve bliže čuvenoj Kopakabani i da im je ovo jedna od najdražih pobeda.

Portal 24sata.hr ističe da su Mandžukić i Olić pobrinuli za veliko slavlje uz pozdrav iz Slavonije, odakle su strelci protiv Srbije. Takođe piše da su "kockasti" očitali fudbalsku lekciju nedoraslim pulenima Siniše Mihajlovića.

I Index.hr je poseban značaj dao napadačima koji su presudili "orlovima" i tako se pobrinuli za euforiju na Maksimiru posle meča godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track