NESTALI: Tole i Miha i dalje se kriju od novinara
Foto: BETA

Pripreme za Škotsku

NESTALI: Tole i Miha i dalje se kriju od novinara

Fudbal -
Prvi čovek srpskog fudbala i šef stručnog štaba nacionalnog tima ni danas nisu hteli da daju izjave

STARA PAZOVA - Predsednik FSS Tomislav Karadžić i selektor Siniša Mihajlović ni dva dana posle utakmice na "Maksimiru" nisu se pojavili pred predstavnicima medija u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Selektor Siniša Mihajlović moraće da se pojavi pred medije u ponedeljak, dan uoči meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Škotske.

Umesto njih, pred novinare su izašli Zoran Tošić i Milan Biševac koji su pričali o predstojećem meču protiv Škotske, a kratko su se osvrnuli i na poraz od Hrvatske.

"Slažem se sa mišljenjem kako nismo smeli da dozvolimo sebi da izgubimo na onakav način u Zagrebu. Pričali smo dosta o utakmici protiv Hrvatske i pričaćemo još dugo bez obzira što mora i o Škotskoj da se misli... Jednostavno, preveli utisakje sve ostavilo na nas. Pogodio nas je mnogo razvoj događaja na terenu jer takve utakmice odlučuju najsitniji detalji. Ne možeš da blistaš, da praviš čuda kadje toliko važnost. Trebalo je da držimo 0:0 koliko je god moguće.U drugom smo preuzeli igru jer se hrvatski tim povukao. Baš ostaje velika žal da tako izgubimo - ponovio je Zoran Tošić i dodao. - Pružio sam maksimum u tom trenutku, kao i svaki drugi igrač i na tom planu nikom ne može ništa da se prigovori... Izlaz u ovom trenutku ne vidim osim činjenice da i ja, kao jedan od iskusnijih reprezentativaca tek ulazim u najbolje fudbalske godine, da ne govorim o mladim igračima pred kojima je sigurno decenija u reprezentaciji", rekao je Tošić.

O utakmici protiv reprezentacije Škotske, Zoran Tošić je rekao:

"Ne znam kakavu atmosferu možemo da očekujemo u Novom Sadu. Nadam se samo da će na stadion doći ko želi da nam pruži podršku. Želimo da se „probudimo", iskupimo i obradujemo sebe i navijače u Srbiji. Teško je govoriti u ovom trenutku o budućnosti jer uprkos stanju na tabeli, mi moramo da se ponašamo kao da smo još u igri... Mnogo razgovaramo o svemu, zaista je prevelik šok za sve nas u reprezentaciji, ne prođe sekund da neko ne priča o porazu od Hrvatske i situacije, milion pitanja, milion aodgovora, treba pružiti podršku mladim momcima, nešto smo prošli za razliku od njih, da ostanemo zajedno i gledamo napred..."

U tim za meč protiv Škotske vraća se Milan Biševac koji u utakmici protiv Hrvatske nije imao pravo igranja zbog parnih žutih kartona.

"Menjao bih sve utakmice da sam mogao da igram u Zagrebu. Tri puta sam igrao protiv Hrvatske i sve tri smo pobedili, mislio sam da mi leže, želiš da pobediš, želeo sam da budem tu i pomognem - rekao je Biševac. - Nije lako posle svega, bila je mnogo bitna utakmica, meč godine, želelei smo uspeh. Sada treba da pobedimo Škotsku i bar malo popravimo utisak. Šanse za plasman na Mondijal sada su minimalne, ali treba da ostanemo jedinstveni i istrajemo u procesu podmlađivanja reprezentacije. Za to je potrebno vremena i donekle razumem što nema strpljenja za loše rezultate."

Milan Biševac, uz golmana Vladimira Stojkovića, najstariji član A reprezentacije Srbije, naglašava važnost psihološke konsolidacije ekipe tima pred meč protiv Škotske u Novom Sadu.

"Svaka utakmica i svaka nova pobeda biće korak napred. Koliko god teško bilo svima, ne smemo da zaustavimo nešto što je dobro i što ima kvalitet. I preostalih pet utakmica u kvalifikacijama treba da se iskoriste na pravi način - dodao je Biševac."

I Radosav Petrović na sličan način razmišlja o aktuelnom trenutku naše A reprezentacije.

"Mnogo smo želeli i dugo se pripremali za meč u Zagrebu i mnogo nam je teško pao poraz od Hrvatske. Sada imamo obavezu prema sebi i reprezentaciji, dresu koji nosimo da se izdignemo iznad teške situacije i reakciju pokažemo pobedom nad Škotskom u Novom Sadu. Koliko god to teško bilo, mi jednostavno moramo da budemo jači od teškoća. Bilo koji rival da nam dolazi u ovom trenutku, pa i selekcija Škotske koja takođe ne blista u ovim kvalifikacijama, imaće naš maksimalan respekt."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track