STIŽU KILTOVI: Škoti se ne plaše atmosfere
Foto: REUTERS

Idu na pobedu

STIŽU KILTOVI: Škoti se ne plaše atmosfere

Fudbal -
Posle pet odiganih utakmica u grupi A Škotska se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda, dok je Srbija četvrta sa isto toliko bodova.

GLAZGOV - Golman fudbalske reprezentacije Škotske Alan Mekgregor rekao je danas da će njegov tim pokušati protiv Srbije da zabeleži prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Imamo sjajnu grupu fudbalera, ali stvari se ne odvijaju kako želimo. Ne znam zašto je to tako. Moramo da nastavimo da naporno radimo i pokušamo da zabeležimo prvu pobedu. Posle toga će sve ići lakše", rekao je Mekregor za Herald Skotland.

Isti list prenosi izjavu reprezentativca Velsa Ešlija Vilijamsa, koji upozorava Škote na atmosferu na utakmici sa Srbijom.

"To nije lep stadion i mesto za utakmicu. Domaćin će napuniti tribine, napraviti veliku buku. Stadion je mali i teško je igrati tamo", rekao je Vilijams, član velške odbrane koja je u Novom Sadu primila šest golova.

Škotskog čuvara mreže to, ipak, nije uplašilo.

"Nismo zabrinuti za atmosferu, većina igrača ima iskustva igranja u takvim uslovima. Ponekad to može da pomogne fudbalerima", dodao je Mekgregor.

Škotska će imati i podršku svojih navijača. Neki od njih su doputovali u Srbiju već za vikend i gledali utakmice nižerazrednih timova. Kako Sportski žurnal prenosi, nekoliko kiltova je primećeno na utakmici srpskoligaša Hajduka sa Liona i Sinđelića.

Utakmica Srbija-Škotska igra se sutra od 20.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track