PREBOLELI ZAGREB: Đuričić dva puta matirao Škote
Foto: BETA

Škotska pala za pet minuta

PREBOLELI ZAGREB: Đuričić dva puta matirao Škote

Fudbal -
Golovima Filipa Đuričića u 60. i 65. minutu Srbija savladala Škotsku sa 2:0
1 / 5 Foto: BETA

NOVI SAD - Novi Sad je izgleda taličan za "Orlove"!

Fudbalska reprezentacija Srbija savladala je Škotsku sa 2:0 (0:0) u meču 6. kola grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oba pogotka postigao je Filip Đuričić u 60. i 65. minutu i doneo "Orlovima" drugu pobedu u kvalifikacijama. Obe pobede Srbija je ostvarila u Novom Sadu.

Kod prvog gola Tošić je posle dubinske lopte prošao po levoj strani, uposlio Fejsu čiji šut je izblokiran, ali je lopta došla do Đuričića koji je sa nekoliko metra, iz okreta, pogodio mrežu Škota.

Pet minuta kasnije Đuričić je izvršio pritisak na zadnju liniju Škotske, Tomović je presekao loptu na ivici šesnaesterca, potom bio sebičan i nije uposlio saigrače ali se ponovo lopta odbila do Đuričića koji je sa pet metara postigao pogodak.

Meč je odigran pred oko 5.000 navijača u Novom Sadu.

Srbija posle ovog kola ima sedam bodova, a naredno meč igra u Belgiji 7. juna.

TOK MEČA

Kraj meča

90+2. minut - Treća izmena u Srbiji, Alen Stevanović ulazi u igru umesto Tošića. Stevanović je proveo na terenu dve sekunde pošto je sudija Vad odmah svirao kraj meča. Pobeda Srbije 2:0 golovima Filipa Đuričića u 60. i 65. minutu. Srbija posle ovog meča ima sedam bodova.90+1. minut - Velika prilika za Ivanovića, lopta je prošla tik pored stative. Prethodno je Đorđević dodao loptu.90. minut - Tri minuta nadoknade vremena.87. minut - Žuti karton za golmana Stojkovića zbog odugovlačenja.85. minut - Druga izmena u redovima "Orlova". Umesto Ljubomira Fejse ulazi Radosav Petrović. Strateški, ništa se ne menja u timu Srbije.82. minut - Nastasić pravi prekršaj na oko 20 metara od svog gola. Srećom, defanzivac Srbije je prošao bez kartona jer bi mu to bio drugi žuti na utakmici. Šutira Miler, prvo živi zid, a potom i Stojković sprečavaju bilo kakvu opasnost.80. minut - Dvostruka izmena u Škotskoj. Burk menja Malonija, a Miler Roudsa.77. minut - Bridkat je srušio Đuričića i dobio žuti karton.69. minut - Prva izmena u ekipi Srbije. Umesto Dušana Tadića u igri je Filip Đorđević.65. minut - GOOOL!!! Ponovo je Filip Đuričić strelac - 2:0! Tomović je prethodno oteo loptu na ivici šesnaesterca, potom petljao u izglednoj prilici, lopta se srećno odbila do Đuričića kome nije bilo teško da je ćušne u mrežu gostiju!61. minut - Žuti karton za Nastasića zbog prekršaja. Zanimljivo, defanzivac srpskog tima je zaradio žuti karton i u prvom meču odigranom u Glazgovu.60. minut - GOOOL!!! Filip Đuričić dovodi Srbiju u vođstvo u 60. minutu! Lepo je Tošić prošao po levoj strani, uposlio Fejsu koji je šutirao sa oko 7-8 metara, ali je izblokiran, lopta se odbila do Đuričića koji iz okreta sa pet metara postiže pogodak!56. minut - U roku od samo dva minuta Škoti su zaradila dva žuta kartona, ukupno tri do sada. Ovog puta je Adam ubeležen u beležnicu sudije Vada.55. minut - Novi žuti karton za Škote. Rouds je požuteo.52. minut - Kombinovali su Tošić i Fejsa, igrač Olimpijakosa je šutirao sa oko 22-23 metra, ali je Maršal siguran.50. minut - Sumnjiva situacija u šesnaestercu Škotske, Đuričić je pao između dva igrača, ali sudija Vad se nije oglasio.48. minut - Poništen pogodak Škotskoj! Nejsmit je savladao Stojkovića, ali su sudije poništile pogodak pošto se igrač Škotske aktivirao iz ofsajd pozicije.46. minut - Selektor Siniša Mihajlović nije izvršio nijednu izmenu u poluvremenu. U Škotskoj jedna izmena, umesto Mekartura u igri je Adam.

2. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA

45. minut - Sudija Vad iz Mađarske je produžio prvo poluvreme za 60 sekundi.44. minut - Pokušava Srbija na sve načine, čini se da je bar 8-9 igrača Srbije do sada pokušalo da šutne, ali Škoti za sada ne popuštaju. Sada je i Tomović okušao šut sa ivice šesnaesterca, ali neprecizno.42. minut - Basta centrira sa desne strane, Nastasić je šutirao glavom, ali je bio za malo neprecizan.37. minut - Trojica igrača Srbije pokušala su u šesnaestercu gostiju da zahvate loptu, ali su svi šutevi izblokirani. Puno je igrača Škotske bilo na ivici peterca.34. minut - Kontra Srbije "3na3", Đuričić je pokušao da uposli Tadića na ivici šesnaesterca ali je pogrešio.33. minut - Opasan nalet Škota preko levog krila, Rouds je uleteo u šesnaesterac i pokušao da centrira, ali je Nastasić grudima uspeo da zaustavi loptu i otkloni opasnost.30. minut - Deo igre u kome Škoti imaju nešto više loptu u svom posedu.29. minut - Prva opasnija akcija Škota, Nejsmit je centrirao, ali maloni i Rouds nisu uspeli da je zahvate.28. minut - Lep šut Tošića, lopta je prohujala pored leve stative golmana Maršala.25. minut - Prvi žuti karton na meču. Tošić je nepropisno sprečio kontru Škota i zbog oštrog starta "požuteo".23. minut - Malo je nedostajalo da Basta pogodi mrežu Škota. U poslednjem trenutku odbrana gostiju je intervenisala ispred zahuktalog veznjaka Srbije.20. minut - Najbolja prilika za Srbiju! Đuričić je posle dubinske lopte Nastasića lepo dao for, ušao u šesnaesterac, ali je slabo šutirao. Napadač Srbije je bio i malo odgurnut prilikom šuta.18. minut - Period kada se ništa ozbiljno ne dešava na terenu. Navijači prvi put glasnije i u većem broju skandiraju "Tole lopove!"12. minut - Odličan napad Srbije, Tadić i Basta su kombinovali, Basta je centrirao, Ivanović se okušao ali je bio neprecizan. Raduje agilnost Srbije u ovim uvodnim minutama meča.11. minut - Tošić je ušao u šesnaesterac sa leve strane, šutirao ali mlako. Srbija preti, ali to je još uvek bez ozbiljne prilike po gol Škota.9. minut - Dušan Basta je uputio lukav udarac sa ivice šesnaesterca u sam donji levi ugao gola Škotske, ali je oprezan Maršal.5. minut - Prilikom prvog kontakta sa loptom golman Vladimir Stojković je zaradio zvižduke malog broja gledalaca. Golman Srbije je zaradio i koju grudvu snega sa tribina.3. minut - Dosta ofanzivan početak Srbije. Prvi korner, Tošić izvodi, Ivanović šutira, ali je izblokiran. Odmah potom i drugi korner. Tošić ponovo izvodi, ali je golman Maršal je siguran.1. Srbija je izvela početni udarac. "Orlovi" igraju u crvenim dresovima i napadaju ka južnoj strani stadiona u Novom Sadu.

Na stadionu "Karađorđe" nalazi se oko 5.000 gledalaca. Škoti će imati veliku podršku, u Novom Sadu je oko 1.000 njihovih navijača. Igrači su na teren izašli uz zvuke "Gangnam stajla" sa razglasa.

Selektor Siniša Mihajlović je izviždan, dok su igrači pdoržani aplauzima od strane publike. Igrači Srbije aplauzom su pozdravili himnu gostiju, a sa tribina nije bilo nijednog zvižduka.

1. POLUVREME

SRBIJA - ŠKOTSKA 2:0 (0:0)

Stadion: Karađorđe, gledalaca: 5.000

Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

Strelci: Đuričić 60., 65.

Žuti karton: Tošić 25, Nastasić 60., Stojković 87. - Rouds 55., Adam 56., Bridkat 77.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Tomović - Fejsa (od 85. Petrović), Milivojević - Basta, Tošić, Tadić (od 69. Đorđević) - Đuričić.

ŠKOTSKA: Maršal - Haton, Koldvel, Henli, Vitaker - Mekartur (od 46. Adam), Bojd, Bridkat, Maloni (od 80. Burk) - Rouds (od 80. Miler), Najsmit.

U ovom kolu u okviru grupe A takođe igraju:

Belgija – Makedonija (20.45)

Vels – Hrvatska (20.45)

Tabela: Belgija 13, Hrvatska 13, Vels 6, Srbija 4, Makedonija 4, Škotska 2

Meč iz Novog Sada možete pratiti uživo OVDE

http://www.youtube.com/watch?v=C-BE0rEa014
http://www.youtube.com/watch?v=HkEcLsxL_Ro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track