FAŠISTA OSVAJA OSTRVO: Di Kanio preuzeo Sanderlend
Foto: REUTERS

Crne mačke

FAŠISTA OSVAJA OSTRVO: Di Kanio preuzeo Sanderlend

Fudbal -
Bivši italijanski reprezentativac nikada nije krio da je fan bivšeg diktatora Benita Musolinija

LONDON - Engleski fudbalski premijerligaš Sanderlend objavio je da je za novog menadžera imenovao Paola Di Kanija, a on će preuzeti dužnost od Martina O'Nila, otpuštenog u nedelju zbog loših rezultata.

Di Kanio (44), bivši igrač brojnih italijanskih i britanskih klibova, među kojima su Lacio, Juventus, Milan, Seltik i Vesthem, angažovan je na dve i po godine.

Italijan nema trenerskog iskustva u prvoligaškoj konkurenciji, a prethodno je sa uspehom vodio tim Svindona, kojeg je uveo u treću englesku ligu.

Popularne "Crne mačke" ne znaju za pobedu na osam mečeva zaredom u Premijer ligi, pa su dospele na samo bod od zone ispadanja iz elitne konkurencije.

Di Kanio nikada nije krio da je fan bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija. On je 2005. godine, braneći boje Lacija, kažnjen sa 7.000 evra jer je posle rimskog derbija tradicionalnim fašističkim pozdravom salutirao navijačima "nebeskoplavih".

Zbog takve prošlosti mnogobrojni sponzori napustili su Svindon u maju prošle godine, po dolasku Italijana u klub.

Njegovo prisustvo u Premijer Ligi svakako će izazvati veliko interesovanje medija zbog njegovog ekscentričnog ponašanja, s obzirom na to da Italijan u Svindonu nije prezao ni od toga da šutira svoje igrače onda kada bi bio nezadovoljan njihovim izdanjima.

Zbog dolaska Di Kanija usledila je i prva ostavka u klubu sa severa Engleske. Bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband podneo je ostavku na mesto potpredsednika Sanderlenda. Kako prenose ostrvski mediji, Miliband se odlučio na ovaj potez zbog "Di Kaniovih političkih izjava u prošlosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track