BES NAVIJAČA ZBOG DI KANIJA: Čerčil se prevrće u grobu
Foto: REUTERS

Antifašisti

BES NAVIJAČA ZBOG DI KANIJA: Čerčil se prevrće u grobu

Fudbal -
Potpredsednik kluba Dejvid Miliband podneo ostavku, a navijači protestvuju zbog dolaska Italijana kome je idol Benito Musolini

SANDERLEND - Dolazak osvedočenog fašiste Paola Di Kanija za trenera prvog tima, izazvao je velike potrese u Sanderlendu.

Prvi koji se odlučio na odlazak iz kluba je bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband, koji je podneo ostavku na mesto potpredsednika Sanderlenda.

Miliband, koji se potpuno povukao iz politike, objavio je da je napustio tim sa severa Engleske zbog "Di Kaniovih političkih izjava u prošlosti."

Di Kanio, koji je svojevremeno salutirao fašističkim pozdravom navijačima Lacija, i često izjavljivao da je fan politike Benita Musolinija koji "nije bio shvaćen", izazvao je gnev i kod navijača.

Tako je jedan od fanova "Crnih mački" napisao na Tviteru "Sanderlend postaje fašistički klub. Rasista, antisemita... Šta radite? Stidite se! Mogli bi da počnemo da organizujemo i koncentracione kampove", stoji u tvitu jednog besnog navijača.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba navijači ostavljaju poruke poput "Nacističko smeće" ili "Čerčil se prevrće u grobu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track