Cvele: NATO nam je doneo KEŠ 1991. godine
Foto: Nebojsa Mandic

Partizanu izmakao Bari

Cvele: NATO nam je doneo KEŠ 1991. godine

Fudbal -
Vladimir Cvetković smejao se do suza na optužbe Žarka Zečevića da je Zvezda postala prvak Evrope uz pomoć velikog lobiranja

Kao da je prvi april.Vladimir Cvetković i Dragan Džajić, tvorci zlatne generacije FK Crvena zvezda, koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona, kao šalu su shvatili konstataciju bivšeg generalnog sekretara Partizana Žarka Zečevića da su crveno-beli do najvećeg uspeha došli na direktnu štetu crno-belih.Zečević je u intervjuu za Sportski žurnal rekao da su razni lobiji do titule prvaka Evrope gurali Zvezdu, a na štetu Partizana.- Ha, ha, ha! Niko me odavno nije ovako dobro nasmejao. Izvinite, molim vas. Smejaću se ceo dan - bila je prva reakcija Vladimira Cvetkovića za Kurir kada smo mu pročitali konstataciju Žarka Zečevića, da bi potom, i dalje se smejući, nastavio:- Lobiji gurali Zvezdu da postane prvak Evrope?! A država se u to vreme raspadala! Sećate se, kada smo postajali šampioni Evrope, uveliko je trajao rat između Hrvata i Srba, dok se Slovenija praktično već otcepila. Možda je NATO lobirao za Crvenu zvezdu. Žarko Zečević istakao je da su zbog istih lobija Pančev, Savićević i Mihajlović završili u Crvenoj zvezdi.- Gluposti! Neka kažu šta misle, nemam ništa protiv. Ali neka se i dalje preračunavaju gde su u odnosu na nas. Išli su u Inter da traže savete, a onda su im u Milanu rekli da odu do komšiluka jer je jeftinije i nauče kako se pravi veliki klub - rekao je Dragan Džajić.

Žarko Zečević
Žarko Zečević

Zeka se šalioVladimir Cvetković, kojem je Kurir juče ulepšao dan, smatra da se Žarko Zečević šalio kada je pričao o Crvenoj zvezdi.- Veoma sam dobar sa Zekom! Mislim da se on samo šalio kada je to pričao. Ha, ha, ha. Mnogo je kvalitetan dečko da bi nešto tako neozbiljno izjavio.

Džajić: Učili su od nasDragan Džajić je iznenađen što Žarko Zečević danas priča potpuno drukčije nego dok je bio u klubu.- Pa, donedavno su javno pričali da su učili od nas u svakom pogledu. Znam kad su mnogi čelnici Partizana dolazili kod mene i Cveleta kako bi na delu videli kako funkcioniše veliki klub. Zašto do kraja nisu naučili lekciju, nismo mi krivi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track