TURCI NA KOLENIMA: Real ubedljivo savladao Galatu!

Liga šampiona

TURCI NA KOLENIMA: Real ubedljivo savladao Galatu!

Fudbal -
Real stekao veliku prednost pred revanš meč u Turskoj

MADRID - Fudbaleri Real Madrida ubediljivo su savladali na svom terenu ekipu Galatasaraja (3:0), u prvom meču četvrtfinalne faze Lige šampiona.Real je tako već nakon prvog meča praktično obezbedio plasman u polufinale Lige šampiona, jer je teško poverovati da Galatasaraj u revanšu može da nadoknadi tri gola zaostatka.

Prednost Madriđanima doneo je Kristijano Ronaldo, Benzema je povisio na 2:0, dok je konačan rezultat postavio Argentinac Gonzalo Iguain.

Revanš meč na programu je 9 aprila u Istanbulu.

Tok meča:Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je domaći tim. Dugom loptom Ćabi Alonso je uposlio Di Mariju, koji odlično pronalazi Benzemu. Francuz šutira glavom , međutim, lopta je završila pored gola.

Već u devetom minutu domaći tim dolazi do prednosti. Ozil je iz sredine poslao fenomenalnu loptu na levu stranu do Kristijana Ronalda, a sjajni Portugalac rutinski postiže deveti gol u ovoj sezoni Lige šampiona (1:0).

http://www.youtube.com/watch?v=Sij1atDZpF0

U 29. minutu Madriđani povećavaju prednost. Esjen je sa desne strane uputio centaršut u šesnaesterac Galatasaraja, odbrana turskog šampiona je očajno odreagovala, Karim Benzema je uspeo da primi loptu pored dva igrača protivničkog tima i bez većih problema je zakuca u mrežu Galate.

Na startu drugog poluvremena viđena je nešto mirnija igra. Real ima odličan rezultat i ne rizikuje, već strpljivo čeka da iz kontranapada ugrozi gol gostiju.

U 73. minutu rezervista Gonzalo Iguain povisio je prednost Madriđana na 3:0. Ćabi Alonso je izveo slobodan udarac, uputio je fantastičan centaršut u kazneni prostor Galatasaraja pravo na glavu Iguaina, koji je sjajno odreagovao i poslao loptu u gol gostiju. Do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track