Sa Pinto: Igrači daju maksimum u ovom trenutku
Foto: Dado Đilas

Zadovoljan

Sa Pinto: Igrači daju maksimum u ovom trenutku

Fudbal -
Ne mogu više da tražim od svojih igrača, jer daju maksimum u ovom trenutku

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je posle večerašnje pobede nad Hajdukom (3:0) u 21. kolu Superlige da je ekipa igrala strpljivo i ozbiljno i dodao da su Beograđani postigli golove u pravo vreme.

"Pobeda je najvažnija, a videlo se da tim polako "hvata" kako da se transformiše iz napada u odbranu i obrnuto. Momci su igrali ozbiljno i strpljivo, ali ne i sporo. Sa ranim golovima došlo je i samopouzdanje i to je doprinelo kvalitetu igre. Poslednjih 20 minuta su primer kako bi napadački trebalo da igraju", kazao je Pinto novinarima posle meča.

Zvezda je večerašnjim trijumfom došla na šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom koji sutra gostuje užičkoj Slobodi.

"Nisam od onih kojima je bitno da daju što više golova, bez obzira koliko ih primimo. Važno je i da sačuvamo svoju mrežu. Ne mogu više da tražim od svojih igrača, jer daju maksimum u ovom trenutku", istakao je Portugalac.

On je dodao i da je srećan zbog Nigerijca Abiole Daude koji je večeras bio dvostruki strelac, ali je naveo da je cela ekipa "gladna golova".

Ranije večeras Dauda je istakao da mu je zbog samopouzdanja bilo važno da protiv Hajduka zatrese mrežu.

"Bilo mi je bitno da postignem prvi gol. Rani pogodak u drugom delu odlučio je pobednika. U situaciji kod drugog gola video sam dosta prostora, ispred mene je bio odbrambeni igrač i trudio sam se da stignem do lopte pre njega", rekao je Dauda za televiziju Arena odmah posle meča.

To su bili njegovi prvi pogoci za Zvezdu na takmičarskim utakmicama.

Crveno-beli u sledećem kolu za vikend gostuju ekipi Smedereva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track