NAVIJAČI: Pelegriniju ulica u Malagi

Priznanje

NAVIJAČI: Pelegriniju ulica u Malagi

Fudbal -
Navijači Malage su potpisali peticiju i predali je gradonačelniku da jedna ulica dobije ime po Pelegriniju, koji je zaslužan za uspehe kluba od 2010, otkad je angažovan kao trener

Gradonačelnik Malage Fransisko de la Tore najavio je da će jedna ulica u tom gradu poneti ime trenera istoimenog kluba Čileanca Manuela Pelegrinija.

Kako prenose španski mediji, navijači Malage su potpisali peticiju i predali je gradonačelniku da jedna ulica dobije ime po Pelegriniju, koji je zaslužan za uspehe kluba od 2010, otkad je angažovan kao trener.

"Odluka je već doneta, samo još treba da odlučimo da li će ime Pelegrinija nositi ulica, ili avenija. Klub je sa Pelegrinijem ostvario najveći uspeh u istoriji", rekao je gradonačelnik Malage.

Pelegrini koji predvodi Malagu od 2010, pre toga je jednu sezonu proveo kao šef stručnog štaba Real Madrida, a u karijeri je izmedju ostalog, trenirao i San Lorenco, River Platu i Viljareal.

Malaga je trenutno peta na tabeli u španskom prvenstvu i učesnik je četvrtfinala Lige šampiona u kojem je u prvoj utakmici protiv Borusije Dortmund prošle nedelje igrala nerešeno - 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track