ĐURIĆ ODLUČUJE: Vermezović je odavno za otkaz
Foto: Saša Pavlić

Predsednik crno-belih na potezu

ĐURIĆ ODLUČUJE: Vermezović je odavno za otkaz

Fudbal -
Trener Partizana i dalje na klupi, uprkos seriji od tri meča bez pobede, a njegovi prethodnici otpuštani zbog jednog poraza

Vermeze, da li mirno spavaš.Lideri prvenstva, fudbaleri Partizana, prokockali su sedam bodova prednosti na poslednje tri utakmice i nisu izgubili trenera Vladimira Vermezovića. Sličan redosled događaja nije u bliskoj prošlosti mogao da se dogodi ako govorimo o Partizanu pod vođstvom Dragana Đurića.Prvo, nezabeleženo je trajanje tako duge crne serije od dva remija i jednog poraza u nizu, a i kada bi se desio jedan problematičan rezultat, sledila bi šok-terapija - promena trenera.Slaviša Jokanović morao je sporazumno da se povuče posle nekoliko loših igara na početku sezone 2009/10. i bolne eliminacije od Apoela u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Rastanak je usledio tek pošto su crno-beli eliminisali Žilinu u kvalifikacijama za LE.Umesto njega došao je Goran Stevanović, kome su klupu izmakli zbog poraza od Vojvodine u Kupu nakon pola godine rada sa ekipom kao prvi stručnjak. Naslednik Stevanovića Aleksandar Stanojević preživeo je debakl od Šamroka, ali tokom zimske pauze je dobio otkaz zbog stalnih nesporazuma s Đurićem. Jedino se Avram Grant, označen od navijača kao promašena investicija, od uprave rastao u miru.

Zvezdi teže do krajaAko bi se gledao samo raspored, Crvenoj zvezdi je najteže. Počev od sledećeg kola, kad na Marakanu dolazi neprijatni Spartak, Zvezdu očekuje i težak ispit u Jagodini, pa derbi u Humskoj i na kraju gostovanje Vojvodini na Karađorđu.Kako Partizan igra poslednje tri utakmice, nijedan protivnik neće im biti jednostavan. Već u sledećem kolu gostuju u Ivanjici, gde s Javorom po tradiciji vode neizvesne duele. Vojvodina konačno mora da pokaže zrelost, jer su se i u prošlosti dešavale njihove pobede nad „večitima“, da bi posle njih padali na „malim“ terenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track