ODAKLE JE REAL: Samo jedan Španac u startnoj postavi
Foto: Reuters

Internacionala

ODAKLE JE REAL: Samo jedan Španac u startnoj postavi

Fudbal -
Samo je golman Dijego Lopez odbranio špansku čast u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona

MADRID - Fudbaleri Reala iz Madrida izborili su plasman u polufinale Lige šampiona, ali će revanš četvrtfinala u utorak uveče protiv Galatasaraja ostati upamćen i po podatku da je prvi put u istoriji igrao sa samo jednim Špancem u startnoj postavi.

Trener "kraljevskog kluba" Žoze Murinjo izveo je na teren stadiona u Istanbulu tim u kojem su bila trojica Portugalaca (Pepe, Koentrao, Ronaldo), dvojica Nemaca (Kedira, Ozil), dvojica Argentinaca (Di Marija, Iguain), po jedan Francuz (Varan), Ganac (Esjen) i Hrvat (Modrić) a jedini Španac bio je golman Dijego Lopes.

Susret je obeležio i rekord Murinja, koji je sedmi put sa nekim timom ušao u polufinale Lige šampiona, čime se izjednačio sa legendarnim Aleksom Fergusonom iz Mančester Junajteda.

Na utakmici u Istanbulu Kristijano Ronaldo je postigao dva gola i sa ukupno 11 vodi na listi strelaca Lige šampiona u ovoj sezoni. Ronaldo je u elitnom takmičenju stigao do cifre od ukupno 50 golova, pa je prestigao Realovu legendu Alfreda di Stefana na sedmom mestu večne liste.

U pohodu na 10. titulu prvaka Evrope Real Madrid je u Istanbulu poražen sa 3:2, ali je prošao u polufinale nakon trijumfa kod kuće rezultatom 3:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track