MURINJO: Kad god bih pobedio Drogbu, osvojio bih LŠ!

Podseća

MURINJO: Kad god bih pobedio Drogbu, osvojio bih LŠ!

Fudbal -
Portugalc je 2004. sa Portom osvojio trofej, a na putu mu se našao Drogba u dresu Olimpika, da bi 2010. sa Interom podigao pehar kada je Drogba igrao za Čelsi

MADRID - Trener Real Madrida Žoze Murinjo izjavio je danas da bi u polufinalu Lige šampiona pre voleo Pari Sen Žermen, nego Barselonu.

"Volim da igram protiv prijatelja - a u Parizu ih imam, dok ih u Barseloni nemam", rekao je Murinjo posle plasmana u polufinale Lige šampiona ukupnom pobedom nad Galatasarajem od 5:3.

Murinjo je sa divljenjem govorio o igračkim kvalitetima Didijea Driogbe, koji je dao petom gol za Galatasaraj u pobedi nad Realom od 3:2 u revanš meču četvrtfinala LŠ.

"Gol koji nam je dao bio je fantastičan. Inače, kada god bih pobedio Drogbu, osvojio bih Ligu šampiona", podsetio je Murinjo.

Portugalski stručnjak je sa Portom 2004. osvojio Ligu šampiona, a na njegovom puta tada je bio i Olimpik Marselj za koji je igrao Drogba.

Murinjo je i sa Interom 2010. osvojio titulu pravka Evrope, kada je Drogba igrao za Čelsi.

Murinjo je pohvalio Galatasaraj koji je "zasluženo pobedio uz fenomenalnu publiku".

"Kada se igra sa takvom strašću i pred 50.000 navjača, sve je moguće. Galatasaraj ima neverovatne navijače i zaslužio je pobedu", rekao je Murinjo.

On je naglasio da "ne zna da li se tokom meča uplašio eventualne eliminacije iz daljeg takmičenja u Ligi šampiona".

"Nisam imao vremena da o tome razmišljam, ali priznajem da je u određenom trenutku situacija bila teška", rekao je Murinjo.

Real Madrid je poražen u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Galatasaraja sa 3:2, ali se plasirao u polufinale ukupnom pobedom od 5:3.

Drugi polufinalista je Borusija Dortmund koja je slavila protiv Malage ukupnim rezultatom 3:2.

Večeras se igraju preostale dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona : Barselona - Pari Sen Žermen, Juventus - Bajern.

Žreb za polufinale LŠ je u petak 12. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track