Najnovije vesti

OPTUŽBA: Romario će odgovarati za klevetu

Zbog izrečenog

OPTUŽBA: Romario će odgovarati za klevetu

Fudbal
Romario je u jednom intervjuu prosle nedelje rekao da je Marinova prošlost vezana za vojnu diktaturu koja je osamdesetih godina vladala u Brazilu

Predsednik Brazilske fudbalske federacije Žoze Marija Marin podneo je tužbu zbog uvreda i klevete protiv nekadašnjeg legendarnog fudbalera Romarija.

Romario je u jednom intervjuu prosle nedelje rekao da je Marinova prošlost vezana za vojnu diktaturu koja je osamdesetih godina vladala u Brazilu.

"Taj predsednik ima prošlost vezanu za diktaturu. Šteta je videti da kormilo Brazilske fudbalske federacije prelazi iz ruku jednog lopova u ruke drugog", rekao je Romario u tom intervjuu datom brazilskoj televiziji.

Ova izjava je navedena i u Marinovoj tužbi, prenosi na svom sajtu dnevnik "O Estado do Sao Pualo".

Prema navodima advokata predsednika CBF, imunitet Romarija - koji je poslanik u brazilskom parlamentu, u ovom slučaju neće važiti.

CBF je odbacila optužbe protiv Marina istakavši da se radi o "lažnim optužbama pseudonovinara".

Romario je prošle nedelje zatražio ostavku Marina zbog njegovih navodnih veza sa vojnom huntom koja je vladala tom zemljom sedamdesetih i osamdesetih godina.

Romario je zajedno sa Ivom Hercogom, sinom novinara koji je 1975. ubijen tokom vojne diktature u Brazilu, podneo peticiju sa 55.000 potpisa u sedište CBF, tražeći ostavku Marina.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...