MAKEDONIJA: Selo od 940 stanovnika juri ka tituli
Foto: Fejsbuk

Selo malo prvaka dalo

MAKEDONIJA: Selo od 940 stanovnika juri ka tituli

Fudbal -
Selo Turnovo moglo bi da uđe u istoriju evropskog fudbala kao najmanje koje je dalo prvaka jedne zemlje

TURNOV - Ekipa Horizonta iz Turnova aktuelni je lider makedonskog prvenstva. Ništa neobično da se ne radi o selu koje ima samo 940 stanovnika, tačnije 941 po popisu iz 2002. godine! Nikada u istoriji evropskog fudbala prvak nije bio iz tako malog mesta.

Horizont je trenutno na čelu tabele sa 47 bodova ali ga do titule deli još puno prepreka. Do kraja prvenstva je ostalo još osam kola, a tim trenera Ljupčeta Dmitkovskog je prvi zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Metalurg iz Skoplja. U trci za titulu je i Vardar, koji ima bod manje od vodećeg dvojca. U tih osam kola domaćini su Metalurgu, a sva je prilika da će prvaka odlučiti poslednje kolo u kome Horizont gostuje Vardaru.

Horizont, koji ove godine slavi 63 godine postojanja, u poslednjem 25. kolu je savladao Dritu sa 4:0. Igraju na stadionu "Kukuš" u Strumici, najvećem gradu na istoku Makedonije, desetak kilometara od Turnova. "Kukuš" ima kapacitet 1.500 mesta, pa čak i kada bi celo selo došlo na utakmicu, ostalo bi prazno još oko 560 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track