Najnovije vesti

PARTIZAN: Zvezda hoće rat

Odgovor večitom rivalu

PARTIZAN: Zvezda hoće rat

Fudbal
FK „Partizan“ svoje rivale nadigrava na terenu, provokacijama, pritiscima i sličnim radnjama ne umemo da se bavimo, kaže se u saopštenju

Fudbalski klub Partizan ocenio je u saopštenju da novo rukovodstvo Crvene zvezde, nastoji da izazove verbalni rat dvsa najveća srpska kluba, kako bi prikrilo nemogućnost trijumfa na terenu.

Sopštenje Partizana prenosimo u celini.

"U skladu sa starom, dobrom narodnom mudrošću „sve se menja sem kamenja“, pojedinci iz novog rukovodstva FK „Crvena Zvezda“ su preuzeli nesportsku i ružnu praksu svojih prethodnika – pokušaj da se u finišu takmičarske sezone izazove „verbalni rat“ sa ciljem da se pažnja skrene sa zbivanja na terenu i izvrši pritisak na javnost, rivale, takmičarske organe, sudije, navijače … Osnov takvog koncepta je odsustvo vere u sopstvene sportske kvalitete i želja da konačan plasman ne presudi objektivna vrednost igračkog kadra, već raznorazna nesportska i vanfudbalska dešavanja.

FK „Partizan“ je posvećen isključivo unapređenju stručnog rada i kvaliteta igračkog kadra, uveren da je sportski rezultat produkt borbe na terenu i ničega drugog. Takav pristup nam je do sada donosio uspehe, donosiće ih u budućnosti. Verujemo u sebe,  svoje trenere i igrače.

Takođe verujemo da će takmičarski organi učiniti sve da finiš sezone prođe bez primedbi, da se umanje i otklone greške koje se u poslednje vreme učestale upravo na utakmicama kluba koji, tobože, ukazuje na nepravilnosti.Pretpostavka da neki klub neće pružiti maksimum na pojedinoj utakmici je strana našem sportskom vaspitanju. Svi koji razmišljaju na takav način mogu da dočekaju samo sopstveni neuspeh, ali i unazađivanje srpskog fudbala. FK „Partizan“ svoje rivale nadigrava na terenu, provokacijama, pritiscima i sličnim radnjama ne umemo da se bavimo. Sa svim superligaškim klubovima imamo korektne obaveze samo iz jednog razloga – ulažemo maksimum napora da ispunimo obaveze koje preuzimamo. Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednički na rešavanju problema u srpskom fudbalu i sa FK „Crvena Zvezda“ i sa FK „BSK“. Novom rukovodstvu FK „Crvena Zvezda“ smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju.

Lansiranje priča o „filijalama“ predstavlja metod nesportskog pritiska na druge klubove, na takmičarske organe i delioce pravde. Uvereni smo da će sportska javnost prepoznati i osuditi takvo ponašanje i da niko neće podleći provokacijama.

U svojoj 65 godina dugoj i bogatoj istoriji bili smo orijentisani na sopstveni napredak, nikada nismo pokušavali da uspehe gradimo na problemima drugih. Naprotiv, svim rivalima, pa i onim najvećim, spremni smo da damo podršku i pomoć kada im je teško, sve u najboljem interesu srpskog fudbala. Rivalstvo klubova, a posebno „Partizana“ i „Crvene zvezde“ je motorna snaga razvoja srpskog fudbala, ali samo pod uslovom da se zasniva na zdravim i fer sportskim osnovama.

Iza „Partizana“ i „Crvene zvezde“ stoje armije navijača i odgovornost rukovodstava za javno izgovoreno je ogromna. Približava se „večiti derbi“ i nepotrebno raspirivanje strasti nosi u sebi brojne opasnosti. Verujemo da su naši prijatelji iz „Crvene zvezde“ svesni toga i da ćemo se zajednički potruditi da finiš sezone prođe u sportskoj atmosferi. FK „Partizan“ se više neće baviti javnim polemikama", stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...