ODE U KINU: Tumbaković napustio Partizan, crno-beli demantuju

Razlaz

ODE U KINU: Tumbaković napustio Partizan, crno-beli demantuju

Fudbal -
Doskorašnji sportski direktor crno-belih vraća se u Kinu gde će preuzeti novi klub

BEOGRAD - Ljubiša Tumbaković nije više sportski direktor Partizana, saznaje Mozzart sport!

Popularni Tumba je danas preuzeo funkciju trenera novog kineskog superligaša Vuhan Zala iz grada Vuhan. Vest je Mozzartu potvrđena iz kluba, kao i iz kineskih izvora. Tumbaković bi sa trenutno pretposlednjim klubom na tabeli trebalo da radi do kraja sezone, a ukoliko izbori opstanak saradnja bi bila produžena na još dve godine. Kineski mediji su ranije danas preneli informaciju da će Tumbaković postati trener Vuhana, a to im je potvrdio i vlasnik tog kluba.

Time su potvrđeni natpisi srpskih medija o sukobu koji se desio prošle nedelje. Tumbaković je napustio sastanak sa upravom, a čelnici kluba nevešto su kasnije pokušali da demantuju svađu.

Tumbaković bi tako po drugi put mogao da postane trener u Kini. Sa Šandongom je 2007. i 2008. osvojio šampionsku titulu u Kini, a isti klub je hteo početkom ove sezone ponovo da ga angažuje.

"Ponuda Vuhana je jedna od mnogih koje Tumbaković ima u ovom trenutku na svom stolu, ali je on još nije prihvatio i videćemo šta će se desiti", preneo je Tanjugu stav kluba portparol Dragan Velanac.

On je za sutra u 15 sati na stadionu u Humskoj najavio konferenciju za medije, na kojoj bi trebalo da bude reči o svim detaljima vezanim za trenutnu sitaciju.

Vuhan Zalu se posle šest odigranih kola u šampionatu Kine nalazi na pretposlednjoj poziciji sa svega jednim bodom - remi i pet poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track