SKANDALOZNO: HNS oslobodio Mamića zbog govora mržnje prema Srbima

Lakrdija

SKANDALOZNO: HNS oslobodio Mamića zbog govora mržnje prema Srbima

Fudbal -
Izvršni potpredsednik Dinama neće biti kažnjen zbog šovinističkih izjava na račun ministra Željka Jovanovića i srpskog naroda

ZAGREB - Šovinistički napad Zdravka Mamića na ministra sporta Željka Jovanovića, u kome je podrugljivo govorio o srpskom narodu, proći će nekažnjeno od strane Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS)!

Predsednik disciplinske komisije HNS-a odlučio je da ne kazni izvršnog potpredsednika Dinama. Možda se i moglo očekivati da Mamić ne bude suspendovan, ali se nikako nije očekivalo da prođe bez novčane kazne.

Mamić je 15. marta u izjavi za lokalni radio izjavio o ministru Jovanoviću da "ne može Srbin hrvatomrzac da vodi sport u Hrvatskoj."

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", rekao je tada Mamić.

Protiv Mamića je inače podneta krivična prijava, zbog koje je i uhapšen u martu. Zbog govora mržnje mogao bi da bude kažnjen zatvorom do tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track