MOŽE LI I BARSA: Samo Partizan i Real nadoknadili četiri gola

Istorija im ne ide u prilog

MOŽE LI I BARSA: Samo Partizan i Real nadoknadili četiri gola

Fudbal -
Crno-beli pre skoro 30 godina nadoknadili poraz 6:2 u Londonu od Kvins Park Rendžersa

BARSELONA - Uprkos teškom porazu Barselone u Minhenu (0:4), navijači "Blaugrane" i dalje gaje nadu da bi mogli da nadoknade zaostatak u revanšu i plasiraju se u finale.

Ostaje da se vidi da li će Barsa biti prvi klub koji je nadoknadio četiri gola zaostatka u polufinalu Lige šampiona, a uopšte retko se dešavalo da jedan klub nadoknadi toliki minus. Tačnije, dva puta se to dogodilo i oba puta u Kupu UEFA.

Prvi kome je to pošlo za nogom je Partizan. U drugoj rundi u sezoni 1984/85 Kvins Park Rendžers je ugostio crno-bele na tadačnjem stadionu Arsenala "Hajberi" pošto je "Loftus road" imao veštačku travu. Partizanu tada nije pomogla ni promena stadiona, "Policajci" su slavili sa ubedljivih 6:2 a jedino što se pamti je fenomenalan pogodak pokojnog Dragana Mancea, kao i akcija koja je prethodila golu Nikice Klinčarskog. Meč u Londonu odigran je 24. oktobra 1984. godine.

Javnost je već prežalila Partizan, ali ne i navijači crno-belih, njih preko 55.000 koji su napravili sjajnu atmosferu u revanšu 7. novembra na stadionu "JNA". Pogotke za Partizan postigli su Dragan Mance u 4. minutu, Dragi Kaličanin u 39. iz penala, Miodrag Ješić u 46. minutu i Zvonko Živković u 63. minutu.7.11.1984.PARTIZAN - RENDŽERS 4:0 (2:0)BEOGRAD. STADION: JNA. GLEDALACA: 55.000. SUDIJA: Valerij Butenko (SSSR). STRELCI: Mance u 4, Kaličanin u 39. iz jedanaesterca, Ješić u 46. i Živković u 63. minutu. ŽUTI KARTONI: Čivers (KPR).PARTIZAN: Omerović - Marjanović, Rojević, Ješić, Kaličanin - Radanović (od 88. Vermezović), Smajić, Živković - Mance, Dimitrijević (od 67. Vučićević), Klinčarski.KVINS PARK RENDŽERS: Haker - Čivers, Douš, Vadok (od 70.Miklvajt), Viks - Fenvik, Faradej, Filer, Banister - Stejrod, Gregori. TRENER: Alan MuleriGodinu dana kasnije isto je učinio Real iz Madrida. Madriđani su u prvom meču do nogu potučeni od Borusije iz Menhengladbaha sa 5:1, ali su u revanšu slavili sa 4:0. U pitanju je bila treća runda, prvi meč je igran 27. novembra, a revanš meč 11. decembra 1985. godine. Golove za "Kraljevski klub" postigli su Valdano i Santiljana po dva pogotka.

http://www.youtube.com/watch?v=RtGLXfOSDzc
http://www.youtube.com/watch?v=-PqqOBFxf3M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track