PREMIJER PROTIV KANIBALA: Kameron kritikovao Suareza!

Podržao kaznu protiv Ugugvajca

PREMIJER PROTIV KANIBALA: Kameron kritikovao Suareza!

Fudbal -
Britanski premijer kaže da fudbaleri treba da budu uzor mladim ljudima

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron podržao je odluku Fudbalske asocijacije Engleske da suspenduje napadača Liverpula Luisa Suareza koji je ugrizao defanzivca Čelsija Branislava Ivanovića.

Kameron je istakao da je kazna od deset mečeva suspenzije "primerena jer poručuje mladim ljudima da se ovakvi incidenti jednostavno, ne mogu tolerisati".

"Reagovao sam kao otac i ljudsko biće. Da li mislim da treba da izričemo oštre kazne za ovakve incidente? Naravno da mislim", rekao je Kameron.

On je istakao da fudbaleri mladim ljudima treba da budu uzor.

"Imam sedmogodišnjeg sina koji voli fudbal i kada se igrači ponašaju ovako, to šalje lošu poruku mladim ljudima širom naše zemlje", rekao je Kameron.

Suarez je u nedelju u utakmici sa Čelsijem, koja je završena nerešeno - 2:2, ugrizao srpskog internacionalca Ivanovića za ruku.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odlučila je da kazni Suareza, uprkos tome što se on odmah izvinio Ivanoviću, koji je prihvatio izvinjenje.

Suareza je njegov klub kaznio novčano, a on je upravi kluba predložio da sredstva od kazne donira porodicama nastradalih navijača u tragediji u Šefildu 1989. godine.

Suarezu je ponuđena pomoć u savladavanju besa koju pruža Engleska fudbalska unija.

Urugvajskom internacionalcu je ovo drugi put da ugrize protivnika, posle 2010. kada je igrajući za Ajaks ujeo Otmana Bakala iz PSV-a, posle čega je dobio sedam mečeva suspenzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track