Karadžić izgubio većinu u FSS
Foto: Dado Djilas

Kurir saznaje

Karadžić izgubio većinu u FSS

Fudbal -
Uskoro pokretanje inicijative za vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj će se raspravljati o poverenju Tomislavu Karadžiću

Džabe se trudi!Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić samo se nasmejao na izjavu prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji je istakao da polako sprema svog naslednika za tu funkciju.Prema Terzinim rečima, Tole je o tom potezu trebalo ranije da misli, jer je njegovo vreme odbrojano, ali nije želeo da potvrdi informacije da Skupština FSS već ima neophodnih 27 potpisa za sazivanje vanredne sednice, odnosno polovinu članova ovog tela koji će glasati za Toletovu smenu.Dostupne informacije ukazuju na to da opozicija već ima spremnog kandidata koji će zameniti aktuelnog predsednika, ali Terzić nije želeo da komentariše te navode, kao ni to što je Karadžić njega i Gorana Vesića označio kao glavne barjaktare u pokušaju da ga smene s funkcije predsednika Saveza.- Video sam kako Tole izjavljuje da sprema naslednika na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali malo je zakasnio s tom idejom. O tome je trebalo ranije da misli. Što se ostalih njegovih izjava tiče, zaista ne znam šta tu ima da se komentariše - poručuje Terzić.

Terzić: Tole želi da postavi naslednika, ali malo je zakasnio
Terzić: Tole želi da postavi naslednika, ali malo je zakasnio

Skupština 30 dana od inicijativePrema Statutu FSS, ukoliko jedna trećina od ukupnog broja delegata zatraži sazivanje vanredne sednice Skupštine, ona mora biti održana u narednih 30 dana.- IO mora sazvati vanrednu Skupštinu ukoliko najmanje trećina delegata to zatraži u pisanoj formi. Zahtev mora da sadrži obrazložene razloge, u njemu će se navesti tačke dnevnog reda i uz njega dostaviti odgovarajuća dokumentacija. Vanrednu Skupštinu mora sazvati IO ili predsednik u roku od 30 dana od dana prijema zahteva. Ukoliko se vanredna Skupština ne sazove u ovom roku, generalni sekretar mora odmah, a najkasnije u roku od osam dana od dana isteka roka iz stava 4. ovog člana, sazvati vanrednu Skupštinu u ime delegata - stoji u Statutu FSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track