Sa Pinto je živa vatra
Foto: Saša Pavlić

Reč prvog učitelja

Sa Pinto je živa vatra

Fudbal -
Zoran Filipović: Trenera Crvene zvezde znam od 17. godine, nije se promenio, i dalje je temperamentan i impulsivan

Igra sudbine.Legendarni fudbaler Crvene zvezde i bivši trener ovog kluba Zoran Filipović (60) u razgovoru za Kurir kaže da će crveno-beli dobiti mnogo s Rikardom Sa Pintom (40). Popularni File bio je prvi trener Portugalcu kada mu je vodeći Salgeiros sa 17 godina dao šansu da debituje za prvi tim.- Znam da je Sa Pinto svoj dolazak u Crvenu zvezdu nazvao „igrom sudbine“ zbog mene! Opazio sam ga u omladincima Salgeirosa i uveo u prvi tim. Već tada je imao specifičan karakter, voleo je da preuzme odgovornost i obavezu - rekao je Zoran Filipović.Bivši golgeter i trener crveno-belih bio je jedan od prvih ljudi koji su informisali Sa Pinta o aktuelnoj situaciji na Marakani.- Njegova odluka da dođe u Crvenu zvezdu je veliki izazov, ali i šansa da se dokaže kao stručnjak. Zvezda je posle Sportinga idealan klub za njega. Rizik jeste zbog svih problema u klubu.Zoran Filipović odlično poznaje karakter Rikarda Sa Pinta.- Nije se promenio. Uvek je bio impulsivan, mnogo puta sam ga korigovao. Vruć mu je temperament. Rekao bih, živa vatra, pravi živac. Takav je i takvog ga treba prihvatiti. Vidim da je motivisao ekipu, a glavni ispit za njega biće sledeća sezona. Moći će da primeni svoju filozofiju, a imaće vremena da upozna i uigra ekipu koju će sam selektirati. Voli brzu igru, trčanje svih 90 minuta, a to je ono što nama treba - zaključio je Filipović.

File: Voli brzu igru i trčanje, a to nama treba
File: Voli brzu igru i trčanje, a to nama treba

Snašao se u SrbijiZoran Filipović kaže da Srbi i Portugalci imaju mnogo sličnosti.- U Portugalu sam bio 20 godina. Taj narod je nalik nama. Otvoreni su, hoće da pomognu, vole da pričaju, kao i mi. Deluje mi da se Sa Pinto lepo snašao u Srbiji. Dovešće i porodicu u Beograd i tako će mu biti lakše da se adaptira - smatra Filipović.

Šta voli Sa Pinto - šta ne voli Sa Pinto♦ disciplinu > melanholičnost♦ trčanje > opuštanje♦ rad > indolentnost♦ odgovornost > amaterizam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track