Zaneti pokidao Ahilovu tetivu, pauza šest do osam meseci

Zaneti pokidao Ahilovu tetivu, pauza šest do osam meseci

Fudbal -
Neverovatni Argentinac poručio je navijačima Intera da ne razmišlja o završetku karijere

RIM - Dugogodišnji kapiten milanskog Intera Havijer Zaneti zbog teške povrede će pauzirati između šest i osam meseci, preneli su večeras italijanski mediji.

Legendarni fudbaler crno-plavih, koji u avgustu puni 40 godina, danas je na prvenstvnenoj utakmici protiv Palerma napustio teren u 17. minutu, a magnetnom rezonacom lekari su utvrdili da je Zanetiju pokidana Ahilova tetiva, pa se strahuje da je to verovatni završetak blistave karijere.

"Budite mirni, pobediću i ovaj problem. Moja karijera se ovde ne završava, želim da se vratim na teren jači nego pre", izjavio je Zaneti.

Popularnom "traktoru" poruke podrške uputili su mnogobrojni navijači slavnog italijanskog kluba, ali i kolege i treneri, među kojima Đanluiđi Bufon, Mario Baloteli, Antonio Konte, Đuzepe Rosi, Klaudio Markizio i mnogi drugi, kao i gotovo svi italijanski sportski mediji.

Zaneti, izuzetno korektan igrač i čovek, omiljena je ličnost u Interu. Boje tog kluba brani punih 18 godina i za to vreme osvojio je pet titula prvaka Italije, po četiri nacionalna kupa i Superkupa, Ligu šampiona, Kup UEFA, kao i trofej klupskog prvaka sveta.

Zaneti je odigrao 145 utakmica za reprezentaciju Argentine na kojima je postigao pet golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track