Klop: Istorijsko finale ili istorijsko ispadanje

Ne plaše se Reala

Klop: Istorijsko finale ili istorijsko ispadanje

Fudbal -
Ako uđemo u finale to će biti istorijsko, ako ispadnemo i to će biti istorijsko

MADRID - Trener fudbalera Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop poručio je da se njegov tim neće uplašiti na ispunjenom "Santjago Bernabeu", veče uoči revanša polufinala Lige sampiona protiv madridskog Reala.

Borusija je prvi meč kod kuće dobila rezultatom 4:1 nakon impresivne igre, a Klop tvrdi da će se sutra u Madridu dogoditi "nešto istorijsko".

"Ako uđemo u finale to će biti istorijsko, ako ispadnemo i to će biti istorijsko. U fudbalu je sve moguće i naš osnovni zadatak je da ostanemo skoncentrisani na predstojećoj utakmici. Nećemo se uplašiti", rekao je Klop.

On je odbacio mogućnost da će se njegov tim opredeliti za defanzivniju varijantu i čuvanje tri gola prednosti iz prvog meča.

"Svesni smo ko nam je protivnik i sa kakvim problemima ćemo se suočiti. Međutim, mi igramo napadački, to smo i dokazali na prvoj utakmici. U fudbalu je važna ravnoteža između odbrane i napada. Kad napadamo, svi napadamo, a kad se branimo, svi se branimo. Taj plan primenjujemo na svakoj utakmici", kazao je Klop, dodajući da je za ostvarenje snova "neophodna hrabrost".

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Reala i Borusije igra se sutra u Madridu od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track