TROFEJ ZA SRBINA: Ivanović na Matića u finalu Lige Evrope
Foto: Beta Ap

Posle mnogo godina u oba tima ima naših fudbalera

TROFEJ ZA SRBINA: Ivanović na Matića u finalu Lige Evrope

Fudbal -
Finale Lige Evrope igra se 15. maja u Amsterdamu

LONDON/LISABON - Fudbaleri Čelsija i Benfike igraće u finalu Lige Evrope, pošto su u revanš mečevima polufinala eliminisali Bazel, odnosno Fenerbahče.

Čelsi je u Londonu pobedio Bazel sa 3:1, golovima Fernanda Toresa u 50, Viktora Mozesa u 52. i Davida Luiza u 59. minutu, dok je jedini strelac za švajcarski tim bio Mohamed Salah u 45. minutu. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za "plavce".

Pre sedam dana u Bazelu engleski klub slavio je sa 2:1, pa će imati priliku da posle osvajanja Lige šampiona prošle sezone sada osvoji "manje značajno" evropsko takmičenje..

Veoma zanimljivo bilo je u Lisabonu, gde je Benfika, takođe sa 3:1, pobedila Fenerbahče i nadoknadila prednost turskog tima, koji je u Istanbulu slavio sa 1:0. Dva gola za Benfiku postigao je Paragvajac Oskar Kardozo, u 35. i 66. minutu, nakon što je prvi gol dao Argentinac Nikolas Gaitan u 9. minutu. Strelac za Fenerbahče bio je Holanđanin Dirk Kajt u 23. minutu iz penala. Nemanja Matić odigrao je ceo meč za Benfiku, dok Miloša Krasića nije bilo u timu Fenerbahčea.

Finale Lige Evrope igra se 15. maja u Amsterdamu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track