PROGNOZA: Liverpulu za titulu treba 240 miliona evra

Budućnost

PROGNOZA: Liverpulu za titulu treba 240 miliona evra

Fudbal -
Liverpul je poslednji put bio šampion 1990. godine

Legenda Liverpula Geri Mekalister smatra da je tom klubu potrebno oko 240 miliona evra za transfere kako bi se ravnopravno borio za titulu u fudbalskoj Premijer ligi.

"Ako Liverpul zaista želi da bude konkurentan, a to znači da osvoji Premijer ligu, uprava bi trebalo da uloži oko 240 miliona evra", rekao je Mekalister.

Liverpul je poslednji put bio šampion 1990. godine, a njegov rekord od 18 titula prestigla je ekipa Mančester Junajteda, koja je pod vođstvom Ser Aleksa Fergusona osvojila 13 od 20 titula. Ove sezone ekipa trenera Brendana Rodžersa zauzima sedmo mesto u Premijer ligi.

"Sezonu će završiti na sedmom mestu, iza Evertona, ali sve mora da ide postupno. Morate da pomognete igračima da se razviju, da kupite fudbalere iz Evrope za osam, devet, 10 miliona funti i pomognete im da postanu zvezde koje mogu da igraju na vrhunsom nivou", dodao je Mekalister.

Mekalister je igrao samo dve sezone za ekipu Liverpula, 2000/01 i 2001/02, u koji je stigao sa 35 godina, ali je svojim sjajnim partijama i važnim golovima ostavio ogroman trag u klubu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track