Siniša Mihajlović: Deca mi znaju himnu, al‘ je još nismo pevali

Intervju selektor Srbije

Siniša Mihajlović: Deca mi znaju himnu, al‘ je još nismo pevali

Fudbal -
Ako zasluže da zaigraju za reprezentaciju Srbije, uveravam vas da će perfektno znati reči

Dio della giustizia... Ili Bože pravde, kako bi naslov srpske himne glasio na italijanskom.Siniša Mihajlović koristi privilegije selektorskog posla da s porodicom u Rimu provodi više vremena i kaže da nadoknađuje deci trenutke koji su propušteni tokom njegove igračke karijere. Vaskrs će slaviti kao da je u Srbiji, okružen voljenim osobama.- Kad god mogu, praznike slavim u Srbiji, ali i u Rimu poštujem sve običaje. Uspeo sam da ih približim deci, tako da se i oni raduju kao i ja nekada u detinjstvu kad su se proslavljali pravoslavni i katolički praznici - priča Mihajlović.Da li vaša deca bolje govore srpski jezik otkad provodite više vremena s njima?- Ne bih rekao da bolje pričaju. Njihovo znanje srpskog je pasivno. Razumeju ga, ali ga slabo govore.♦ Znaju reči himne?- Znaju, iako je nismo pevali zajedno. Jasno mi je šta želite i zato ću vam ponoviti da će do dolaska u reprezentaciju Srbije perfektno pevati „Bože pravde“, ali prvo treba da zasluže da igraju.♦ Bave li se sportom?- Najstarija ćerka Viktorija je u konjičkom sportu, preskakanje prepona. Sin Miroslav, 2000. godište, i dve godine mlađi Dušan igraju fudbal, dok se Virdžinija bavi tenisom. Najmlađi Nikolas ima šest godina, voli fudbal i igra ga u školici.♦ Mogu li sinovi da vas prevaziđu u fudbalu?- Obojica igraju u Laciju. Od njih dvojice mogao bi da se napravi jedan dobar fudbaler. Miroslav je špic, odličan tehničar, ali je mekan. Dušan igra po strani, prgav je na mene i nije neki tehničar. Desna noga im je jača, tako da je samo Virdžinija na mene.

Miha: Sinovi Miroslav i Dušan igraju u Laciju. Od njih dvojice mogao bi da ispadne jedan dobar fudbaler
Miha: Sinovi Miroslav i Dušan igraju u Laciju. Od njih dvojice mogao bi da ispadne jedan dobar fudbaler

Karadžićeva smena: Nemam ugovor s Toletom♦ Kako ćete se ponašati u slučaju smene Tomislava Karadžića?- Nadam se da do toga neće doći. Ako, ipak, dođe do smene, ništa... Ugovor sam potpisao s FSS, a ne sa Toletom. On je moj prijatelj, vrlo dobro znam kako se ponašao prema meni. Prema tome, od njega sam uvek imao podršku i to ne mogu da mu zaboravim.

Tuča u Humskoj: Pričaću s trenerom Partizana♦ Kako komentarišete incident između Aleksandra Mitrovića i Marka Šćepovića?-Takve stvari se dešavaju, normalno je to kad ekipi ne ide kako treba. Planiram da porazgovaram s njima, iako je to klupska stvar.♦ Da li ćete pozvati trenera Partizana da vam opiše događaj?- Verujem momcima, ali ako im se priče budu razlikovale, naravno da ću okrenuti trenera Vuka Rašovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track