FERGUSON: Ne nameravam da se povučem!

Premijer liga

FERGUSON: Ne nameravam da se povučem!

Fudbal -
Videćemo da li ću narednih 10 godina biti u klubu, ali trenutno ne planiram da se povučem iz nečega za šta verujem da će biti posebno i vredno toga da ostanem - rekao je Ferguson

BEOGRAD - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da ne namerava da se povuče i da očekuje novu "uspešnu deceniju" tog fudbalskog kluba.

Ferguson će krajem jula biti podvrgnut operaciji kuka, a pojedini mediji spekulišu da bi 71-godišnji trener to mogao da iskoristi i povuče se. On je ranije izjavio da samo od njegovog zdravstvenog stanja zavisi koliko će biti trener na Old Trafordu. Junajted je ove sezone osvojio 20. šampionsku titulu u istoriji kluba.

"Ovaj šampionski tim se neće menjati - čeka nas "duga vožnja". Biće mnogo bolji i ako sve bude u redu, naša 20. šampionska titula biće samo početak nove uspešne decenije", rekao je Ferguson, preneli su britanski mediji.

"Videćemo da li ću narednih 10 godina biti u klubu, ali trenutno ne planiram da se povučem iz nečega za šta verujem da će biti posebno i vredno toga da ostanem", dodao je bivši trener Sent Mirena i Aberdina.

Iskusni trener veruje da će njegov klub biti veoma uspešan u budućnosti.

"U fudbalu je teško biti apsolutno siguran u to šta nosi budućnost. Ali, ne živim u svetu mašte i mislim da imamo razloga da budemo uvereni u lepu budućnost Mančester junajteda", rekao je Ferguson.

Ferguson je preuzeo Mančester junajted 1986. godine, sa kojim je osvojio 13 šampionskih titula, 10 trofeja Komjuniti Šild, pet FA kupa i četiri Liga kupa. Takođe, osvojio je i dva trofeja u Ligi šampiona, Kup kupova, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i svetsko klupsko prvenstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track