BIO ISPROVOCIRAN: Suarez izbegao kaznu zbog udaranja Jate
Foto: REUTERS

Nije kriv

BIO ISPROVOCIRAN: Suarez izbegao kaznu zbog udaranja Jate

Fudbal -
Suarez je u 36. minutu meča između Urugvaja i Čilea u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pesnicom udario u lice Gonzala Jaru, iako u tom trenutku nije imao loptu u svom posedu.

BEOGRAD - Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da neće kazniti reprezentativca Urugvaja Luisa Suareza zato što je udario fudbalera Čilea Gonzala Jaru.

Urugvaj je u tom meču poražen sa 2:0.

"Ova stvar ne zahteva intervenciju disciplinske komisije Fifa, pa je stoga disciplinski postupak zatvoren", navodi se u saopštenju Fifa.

Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja Sebastijan Bauza, koji je tvrdio da je Suares "progonjen", naročito u Engleskoj, rekao je da je to jako dobra vest za Suareza i reprezentaciju Urugvaja.

Fudbalski savez Urugvaja tvrdio je da je Suarez u tom meču reagovao na provokaciju Jare, koji ga je uhvatio za genitalije. Surez će propustiti naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem Urugvaj gostuje Venecueli 11. juna zbog žutih kartona.

Urugvaj je na šampionatu u Južnoj Africi pre tri godine igrao u polufinalu, a sada je u opasnosti da propusti šampionat u Brazilu 2014. godine pošto je u poslednjih šest mečeva kvalifikacija osvojio samo dva boda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track